Fotbalisté Slavičína vezou výhru z Bzence

/Bzenec/ Fotbalisté FC TVD Slavičín si připisují druhou výhru v řadě. První branku dal Školník již v šesté minutě. Domácí v závěru srovnali. Výhru vystřelil v poslední minutě hlavou Petr Švach.

1:2 (0:1)

FC TVD Slavičín
Branky: Školník, Švach P.
Sestava: Kuja – Salajka, Škubník, Goňa, Školník, Jakubowicz, Švach P., Staněk, Vašulka, Fojtů, Vincour
Střídali:  Zvoníček, Kostka, Šenovský
Bzenec,  28.5. 2022

Hráči FC TVD Slavičín cestovali ke svému dalšímu duelu již v sobotu dopoledne do Bzence. Oba celky již mohou hrát v poklidu, neboť mají jistotu záchrany v divizní soutěži. Hosté přijeli do Bzence v hodně omlazené sestavě bez několika zkušených hráčů. Slavičany poslal do vedení již v 6. minutě Školník. Hosté mohli v první půli přidat i další branky. Do šaten tak odcházeli s jednobrankovým vedením, které bylo naprosto zasloužené. Ve druhém dějství domácí tým přidal na obrátkách a vyrovnání viselo ve vzduchu. To se Bzenci podařilo až v 85. minutě. Když už se zdálo, že utkání skončí dělbou bodů, tak se hlavou prosadil Petr Švach a vystřelil Slavičanům tři body. Z celkového pohledu je ale výhra fotbalistů FC TVD zasloužená, zejména v prvním poločasu na hřišti dominovali.

 

 

 

 

 

Hodnocení utkání trenéra FC TVD Petra Slončíka ve Zlínském deníku:

 

„Konečně se k nám fotbalové štěstí otáčí čelem a ne zády. Ztratili jsme hodně bodů v posledních minutách, buď úderem soupeře nebo vlastní chybou, zahozením penalty,“ připomněl poslední nezdary trenér TVD Petr Slončík. Musím kluky pochválit. Opět jsme museli látat sestavu, do hry se zapojili dorostenci. I přesto jsme byli herně lepší, fotbalovější, měli řadu šancí a zaslouženě vedli,“ pustil se do hodnocení sobotního duelu trenér Slavičína. Nepatříme tam, kde jsme, chceme výše! Chceme závěru vybojovat co nejvíce bodů a v tabulce se posunout. Na druhou stranu dál budou hrát mladí a již se připravujeme na letní velkou obměnu kádru. Dlouho se do něj nesahalo, ale již nyní víme, že někteří hráči chtějí končit jak ze zdravotních tak pracovních důvodů,“ dodal smířeně trenér TVD Petr Slončík.

 

 

 

 

 

Zdroj: https://zlinsky.denik.cz/fotbal-divize/fotbaliste-slavicina-slavi-druhou-vyhru-v-rade-co-na-to-kouc-sloncik-20220529.html