Fotbalisté Slavičína vydřeli výhru s Holešovem a mohou slavit záchranu v divizní soutěži

/Slavičín/ Fotbalisté FC TVD Slavičín udolali Holešov a zajistili si záchranu v divizi. V okleštěné sestavě hráči zabojovali. Lví podíl na výhře má náhradní brankář Martin Kuja, který podal vynikající výkon. 

FC TVD Slavičín

2:1 (1:1)

Branky: Goňa, Žůrek
Sestava: Kuja – Škubník, Goňa, Vašulka, Salajka, Školník, Staněk, Žůrek, Švach P., Juřica, Fojtů
Střídali: Vincour, Kostka, Šenovský
Slavičín, 22.5. 2022

Utkání s dalším adeptem sestupu z Holešova domácí tým nakonec zvládl na jedničku. Trenéru Slončíkovi chybělo několik stabilních hráčů, včetně brankáře Vypušťáka. Přesto se podařilo zápas dovést do vítězného konce. Což znamená jistotu záchrany v divizní soutěži a také klid v posledních čtyřech utkáních. Výhra se ovšem nerodila vůbec lehce. Hosté působili ve Slavičíně velmi fotbalovým dojmem a měli hodně rychlý přechod do útoku. Domácím pomohla branka agilního Goni už z osmé minuty. Stejnému hráči nebyla o chvíli později uznána další trefa a neujala se ani Salajkova šance. Hosté postupně přebírali otěže zápasu a byli hodně nebezpeční. Slavičín podržel několika skvělými zákroky brankář Kuja. Do půle přeci jen hosté srovnali, když proměnili pokutový kop. Do šaten se tak odcházelo za stavu 1:1, více nebezpeční byli ale hráči Holešova.

 

 

 

Do druhé půle nastoupil už domácí tým bez zraněného Juřici, kterého nahradil v závěru prvního poločasu Vincour. Slavičané se však semkli a mohli si vzít vedení zpět. Bohužel Petr Švach, Staněk, Salajka či Goňa své příležitosti nevyužili. Hosté spoléhali na rychlé brejky a mohli jít do vedení. Opět se potvrdilo nedáš – dostaneš a Žůrek po závaru před brankou hostí hlavou skóroval. Hosté hráli v závěru již vabank a mohli srovnat, brankář Kuja ale vytasil další skvělý zákrok. Cennou výhru domácí uhájili až do závěrečného hvizdu a diváci se po dlouhé době mohli radovat z výhry. Mužstvo však zaslouží pochvalu za bojovnost, když se dokázalo vyrovnat s několika absencemi a ve druhém poločasu příkladně bojovalo.

 

 

 

Hodnocení utkání – trenér FC TVD Slavičín Petr Slončík:

 

 

 

 

 

 

 

Fotogalerii z utkání od Zdeňka Rumplíka najdete zde: 

https://slavicin.rajce.idnes.cz/Slavicin-Holesov_22-5-2022/