B mužstvo Slavičína doma remizovalo s Lidečkem

 

/Slavičín/ Rezerva FC TVD se třetím týmem tabulky remizovala. Po vyrovnané první půli doplatili domácí na neproměňování šancí. Hosty podržel brankář Hyžák. Střelecky se prosadil Alois Fojtík.

FC TVD Slavičín

1:1 (1:1)

Branky: Fojtík
Sestava: Kuja – Dobiáš, Zámečník, Ondruš, Titov, Bor, Zvoníček, Janků, Švach P. Blažek, Fojtík
Střídali: Častulík, Jandl, Lukáš, Havlín, Šuráň

V neděli 15. května se ve Slavičíně odehrálo další mistrovské utkání 1. B třídy a to mezi domácí rezervou a týmem z Lidečka. Hosté se ujali velmi brzy vedení, ale Slavičané ještě do poločasu dokázali srovnat Fojtíkem. Ve druhém dějství si domácí vypracovali územní převahu, ale svoje šance nedokázali zužitkovat. Hosté spoléhali na brejky a jednou se jim podařilo nastřelit brankovou konstrukci. Utkání tak skončilo dělbou bodů, přesto mohli hráči naší rezervy pomýšlet i na tři body.

 

Trenér FC TVD Slavičín Jiří Váňa:

V duelu s Lidečkem jsme se chtěli revanšovat svým příznivcům po debaklu v Krhové. V úvodu utkání jsme svoji velkou šanci neproměnili. Hosté nás pak v 8. minutě potrestali úvodní trefou z brejkové akce. Poté jsme zvýšili obrátky a obranu hostí zaměstnával především Petr Švach. Do půle se nám podařilo Fojtíkem srovnat na 1:1 a za tohoto stavu se pak odcházelo i do šaten. Ve druhém dějství jsme byli více na míči a hosté spoléhali pouze na nějaké brejkové situace. Mohli jsme několikrát utkání rozhodnout, ale hosty podržel brankář Hyžák. Zuby si na něm vylámal především Petr Švach. Hosté v závěru nastřelili břevno a tak se v tomto duelu urodila konečná remíza.

 

 

Trenér SK Lidečko Radek Číž:

 

Máme získaný jeden bod z venkovního utkání. Děkuji brankáři Broňku Hyžákovi, jak zápas odchytal a celému týmu, jak to odbojoval a připsal si zaslouženou remízu. Domácí chtěli naplno bodovat, měli v základu oporu áčka Petra Švacha a také dost silnou lavičku. Nám chybělo pět hráčů ze základní sestavy, ale okleštěná sestava si vedla velmi dobře. Domácí měli po brejku hned v 1. minutě tutovku, ale Švach ji nedal. Naopak my jsme ukázali domácím, jak se brejky proměňují. Po akci Juřičky zahrál domácímu brankáři na housle Fusek. Po půlhodině jsme prohráli souboj na hranici vápna a domácí srovnali. Ve druhém poločase jsme čekali nápor domácích, ale my jsme byli aktivní. Nastřelili jsme břevno. Domácí měli také jednu šanci na vítězství. Remíza je nakonec asi zasloužená.