Oslabený Slavičín doma vyhořel se Skašticemi

/Slavičín/ Fotbalisté FC TVD překvapivě nestačili na Skaštice a zkomplikovali si boj o záchranu. Mužstvo nastoupilo v oslabené sestavě. Kapitán Petr Švach před půlí oplácel a po druhé žluté byl vyloučen.

FC TVD Slavičín

1:4 (1:2)

Branky: Juřica
Sestava: Vypušťák – Škubník, Kalus, Školník, Salajka, Šebák, Staněk, Žůrek, Švach P., Juřica, Vašulka
Střídali: Jakubowicz, Zvoníček
Slavičín, 8.5. 2022

Utkání s dalším adeptem sestupu domácí tým absolutně nezvládl. Trenéru Slončíkovi proti utkání na Vsetíně chyběla hned čtveřice hráčů – Kocián, Goňa, Vincour a Ukrajinec Prylopa. Navíc se ve dvacáté minutě zranil Kalus. To už hosté vedli o jednu branku a měli i několik dalších příležitostí. Domácí hráči se postupně dostávali do zápasu. Poté předvedl nádhernou samostatnou akci Juřica a do půle srovnal. Domácí se nadechovali k náporu, ale po druhé žluté kartě se nechal školácky vyloučit kapitán Petr Švach. Hosté si ještě do půle vzali vedení zpět po brance kanonýra Konečníka. Stejný hráč vymetl pavučiny ve slavičínské svatyni hned po příchodu ze šaten a rázem to bylo o dvě branky. Slavičané měli několik šancí ke vstřelení kontaktního gólu, ale Skaštice podržel brankář. Hosté ale kontrolovali vývoj utkání a v závěru přidali další trefu. Zápas ovlivnila neúčast některých hráčů a také zbytečné vyloučení. V deseti neměli Slavičané proti konsolidovanému soupeři žádnou šanci.

 

 

Hodnocení utkání – trenér FC TVD Slavičín Petr Slončík:

 

„Bohužel náš stoper se hned v úvodu zranil a my museli střídat, přeskládat sestavu. Výsledkem čehož byl hloupý gól. Bylo tam zbytečné vyloučení Petra Švacha po druhé žluté kartě a další gól z kategorie hloupých,“ zlobil se domácí trenér. V defenzivě nejsme dobří celou sezonu a dnes se to opět projevilo. Máme pasáže, kdy je to celkem slušné, ale dostáváme hloupé góly. Navíc pořád lepíme sestavu. Po přestávce jsme chtěli vsadit na pevný obranný blok a brejky, místo toho přišel rychlý třetí gól a po dalším bylo po zápase. V defenzivě nejsme dobří celou sezonu a dnes se to opět projevilo. Máme pasáže, kdy je to celkem slušné, ale dostáváme hloupé góly. Navíc pořád lepíme sestavu,“ mávl rukou zklamaný trenér Petr Slončík.

 

 

 

 

 

Fotogalerii z utkání od Zdeňka Rumplíka najdete zde: 

https://slavicin.rajce.idnes.cz/Slavicin-Skastice_8-5-2022/