Rezerva FC TVD Slavičín na UT v Hrádku rozstřílela Choryni

 

/Slavičín/ Posílené Béčko si na hrádecké umělce s chutí zastřílelo. Hosté hráli od 13. minuty bez vyloučeného hráče. Další byl vyloučen po hodině hry. Hattrickem se blýskl Petr Švach.

FC TVD Slavičín

5:1 (3:0)

Branky: Švach P. 3, , Zvoníček, Havlín
Sestava: Kuja – Dobiáš, Zámečník, Titov, Zvoníček, Salajka, Staněk, Švach M., Švach P. Blažek, Fojtů
Střídali: Fojtík, Havlín, Janků, Miklas

V neděli 1. května se na umělé trávě v Hrádku odehrálo další mistrovské utkání 1. B třídy a to mezi domácí rezervou a týmem z Choryně. Naší rezervě se dařilo především střelecky a hattrickem se prosadil nestárnoucí Petr Švach. Fotbalisté z Choryně však hráli od 13. minuty bez vyloučeného hráče a o dalšího hráče přišli po hodině hry. Zápas mohl skončit daleko vyšším rozdílem, ale proti oslabenému týmu hostí se ujala pouze trefa Havlína.

 

Trenér FC TVD Slavičín Jiří Váňa:

K utkání jsme nastoupili posílení o hráče širšího kádru A mužstva a nejvíce nám pomohl Petr Švach, který se vrací po zranění. Zvládli jsme začátek utkání a již po deseti minutách se trefil Zvoníček z přímého kopu. Hosté hráli za hranici tvrdosti a svoji nedisciplinovaností nám vývoj utkání ulehčili. Nejpve viděl hostující hráč červenou kartu již ve 13. minutě. Přesilovku jsme využili ke vstřelení dalších dvou branek. Hosté po nástupu do druhé půle snížili, ale zanedlouho Petr Švach zkompletoval hattrick. Po hodině hry viděl přísnou druhou žlutou kartu druhý hráč hostí a proti devíti hráčům hostí se utkání jen dohrávalo. Mohli jsme přidat další branky, trefil se pouze Havlín. Naše vítězství je naprosto zasloužené, hosté doplatili na svoji přílišnou tvrdost, přesto si myslím, že bychom utkání v naší sestavě zvládli i proti kompletnímu týmu Choryně.

 

 

Trenér TJ Choryně David Kocman:

Utkání na umělé trávě jsme absolutně nezvládli. Chybělo nám několik hráčů, včetně brankáře. Inkasovali jsme rychlou branku z trestného kopu. Poté jsme měli šanci na vyrovnání. Vzápětí jsme šli po druhé žluté kartě Staňka do oslabení. Domácí přesilovku do půle zužitkovali dvěmi brankami. Ve druhém dějství jsme snížili na dvoubrankový rozdíl. Domácí ale přidali čtvrtou branku. Zanedlouho přišla velmi přísná červená karta pro našeho Ječmeně. Domácí převahy dvo hráčů v poli využili ke vstřelení páté branky. V závěru se utkání již jen dohrávalo. Domácí tým ale ukázal svoji kvalitu, my jsme mu to ale usnadnili dvojím vyloučením a individuálními chybami. Naše vítězná série je tak u konce, ale musíme se plně soustředit na další utkání, především se soupeři hrajícími o záchranu v soutěži.