Divizní Slavičín sahal ve Vsetíně po třech bodech

/Vsetín/ Fotbalisté FC TVD Slavičín byli velmi blízko tříbodového zisku. Hostující tým poslal do vedení výstavní trefou Školník. Domácí Dulík viděl ve druhé půli červenou kartu. V závěru domácí z penalty srovnali.

1:1 (0:1)

FC TVD Slavičín
Branky: Školník
Sestava: Vypušťák – Kalus, Kocián, Goňa, Školník, Vincour, Juřica, Prylopa, Vašulka, Žůrek, Jakubowicz.
Střídali: Staněk, Švach P., Šebák, Fojtů
Vsetín, 30.4. 2022

Hráči FC TVD Slavičín cestovali ke svému duelu do Vsetína. Začátek utkání patřil domácímu týmu, který si vytvořil převahu, ze které pramenily brankové příležitosti. Postupem času se hra srovnala a Slavičané zahrozili Juřicou. Do půle se trefil nádhernou trefou Školník. Domácí mohli srovnat, ale Vypušťák předvedl výborný zákrok. Navýšit vedení mohl ještě Staněk. Do šaten odcházeli spokojenější hosté, kteří vedli o jednu branku. Druhou půli ovlivnilo vyloučení domácího Dulíka po faulu na Prylopu. Hosté hráli dlouhou přesilovku a mohli zápas definitivně rozhodnout ve svůj prospěch. Šance však zůstaly nevyužity a domácí se v závěru dočkali penalty, kterou proměnili. Tři body s těžkým soupeřem byly na dosah, ale již poněkolikáté v této sezoně proklouzly mezi prsty.

 

 

 

 

 

 

 

Hodnocení utkání trenéra FC TVD Petra Slončíka ve Zlínském deníku:

 

Vzhledem k průběhu je dělba bodů ztráta. Ale po sportovní stránce musím uznat, že náš výkon nebyl optimální a Vsetín hrál dobře,“ zhodnotil trenér TVD Petr Slončík. Začátek zápasu jeho svěřenci nezachytili, naštěstí nebyli potrestáni. „Bohužel po dvaceti minutách se zranil stoper Kocián a my museli sestavu přeskládat. To nám pomohlo, po krásné střele Školníka jsme šli do vedení a dokonce mohli přidat i další gól,“ mrzí s odstupem trenéra Slavičína. Jeho barvám ještě více pomohlo vyloučení po druhé žluté kartě hráče domácích. „V této fázi jsme měli rozhodnout. Měli jsme několik možností napříč sestavou přidat minimálně jednu dvě branky. Když se tak nestalo, domácí s přibývajícím čase vycítili šanci, vše vsadili na jednu kartu a dočkali se vyrovnání,“ dokončil hodnocení Petr Slončík.