Lídr z Hranic předvedl ve Slavičíně svoje kvality

/Slavičín/ Fotbalisté FC TVD zaspali první půlhodinu. Do půle se jim podařilo z penalty snížit. Vyrovnat se jim ve druhém poločasu nepodařilo a hosté je v závěru dvakrát potrestali.

FC TVD Slavičín

1:4 (1:2)

Branky: Kocián  – Lasovský 2, Marek 2
Sestava: Vypušťák – Škubník, Kalus, Kocián, Goňa, Vincour, Žůrek, Jakubowicz, Juřica, Prylopa, Vašulka
Střídali: Školník, Salajka, Šebák
Slavičín, 24.4. 2022

Utkání s lídrem divizní skupiny E přineslo v úvodu poměrně vyrovnanou partii s několika náznaky šancí na obou stranách. Hosté spoléhali na rychlý přechod do útoku a postupně přebírali otěže hry do svých rukou. Slavičínská defenzíva začala být přetížená a docházelo k chybách. Tu první nejdříve využil po dvaceti minutách hry Lasovský. O deset minut později udeřili hostující hráči podruhé. Domácí tým se dostal do zápasu po proměněné penaltě tři minuty před odchodem do šaten. Ve druhém dějství oživil hru domácích střídající Školník. Domácí hráči zatlačili hostující tým před šestnáctku, ale hranická obrana fungovala spolehlivě. Domácí již hráli vabank a hosté trpělivě čekali na svoje brejkové příležitosti. Dvacet minut před koncem pláchl domácí obraně Marek a zvýšil na dvoubrankový rozdíl. Slavičané už neměli příliš sil na zvrat a v závěru pečetil výhru hostí opět Lasovský. Konečný výsledek je pro domácí tým asi dost krutý, ale hosté z Hranic předvedli na Valašsku svoji velkou kvalitu.

 

 

 

Hodnocení utkání – trenér FC TVD Slavičín Petr Slončík:

Nepovedl se nám nástup do zápasu a dvacet minut druhé půle, kdy jsme z převahy nedokázali vyrovnat. Čekali jsme, co Hranice vymyslí. Soupeř má kvalitu, bohužel jsme opět doplatili na nedůraz, oba inkasované góly byly laciné…
Dvacet minut jsme dostali soupeře pod tlak, měli šance, ty největší Žůrek a Jakubowicz, bohužel jsme nedostali balón do brány. Místo vyrovnání tak přišel trest – Hranice z brejku zvýšili vedení a zlomili naše odhodlání na zvrat. Nyní nemáme kvalitu a kondici na dominanci celých devadesát minut, navíc děláme hloupé chyby. Věřím však, že i s návratem opor do sestavy půjdou naše výkony nahoru.

 

 

 

 

 

 

Fotogalerii z utkání od Zdeňka Rumplíka najdete zde: https://slavicin.rajce.idnes.cz/Slavicin-Hranice_24-4-2022