Rezerva FC TVD Slavičín vydolovala v Halenkově remízu

 

/Halenkov/ Béčko odjelo do Halenkova v okleštěné sestavě. Přesto uhrálo bod. Střelecky se dvakrát prosadil mladičký Staněk. Jednu trefu přidal Častulík.

3:3 (2:2)

FC TVD Slavičín
Branky: Staněk 2, Častulík
Sestava: Kuja – Dobiáš, Havlín, Častulík, Zvoníček, Titov, Staněk, Švach M., Fojtík, Blažek, Fojtů
Střídali: Šuráň

V sobotu 16. dubna se B mužstvo představilo na půdě Halenkova. Z různých příčin chybělo proti utkání s Ratiboří několik hráčů. Řadu změn doznala především obranná formace. S absencemi se nakonec hráči rezervy popasovali na výbornou a i v hodně improvizované sestavě přivezli cenný bod. Střelecky se dvakrát prosadil Staněk a jednu branku přidal Častulík.

 

Trenér FC TVD Slavičín Jiří Váňa:

„K utkání do Halenkova jsme odjížděli v hodně slepené sestavě. V týdnu totiž řádil v našem klubu covid a chtěli jsme utkání i přeložit. Termín jsme však společně s domácím týmem nenašli. Navíc A mužstvo hrálo své utkání také v sobotu od 11.00 hodin v Pitíně proti Přerovu. Nakonec z kádru A týmu odcestovali pouze mladící Staněk, Fojtů a Zvoníček. V brance se představil Kuja a znovu nás několikrát podržel. Domácí se brzy ujali vedení, ale střelecky disponovaný Staněk po třech minutách srovnal. Domácí se po dvaceti minutách hry znovu ujali vedení a vypracovali si další příležitosti k navýšení skóre. My jsme se zaměřili především na defenzívu a trpělivě čekali na svoje brejkové šance. Těsně před odchodem do šaten Staněk opět vyrovnal. Do kabin se tak odcházelo za nerozhodného stavu.

 

Druhý poločas nabídl stejný scenář, domácí nedali své brankové příležitosti, ale těch už příliš nebylo. Nám se podařilo ale dokonce jít do vedení a Halenkov musel více útočit. Domácí srovnali sedmnáct minut před koncem. Na střídání jsme měli pouze jednoho hráče, tak nám trošku docházely síly, ale cennou remízu jsme nakonec uhájili až do závěrečného hvizdu. Další utkání hrajeme opět venku a v neděli 24. dubna se představíme na půdě lídra tabulky z Dolní Bečvy.“

 

 

Trenér TJ Tatran Halenkov Ondřej Machálek:

„Utkání s oslabenou slavičínskou rezervou jsme nezvládli a díky mizerné koncovce máme z tohoto duelu pouze bod. Hosté trpělivě čekali na svoje brejkové příležitosti a ty se jim nakonec dařilo dobře realizovat. Vytvořili jsme si hodně brankových možností, ale hosty podržel brankář. Po herní stránce to z naší strany nebylo špatné, ale v posledních duelech nás trápí koncovka.“