FC TVD Slavičín bralo v souboji s Přerovem jeden bod

/Pitín/ Fotbalisté FC TVD byli druhému týmu tabulky zdatným protivníkem. Střelecky se opět prosadila ukrajinská posila Prylopa. V závěru zachránil bod Žůrek.

FC TVD Slavičín

2:2 (1:1)

Branky: Prylopa, Žůrek
Sestava: Vypušťák – Škubník, Salajka, Kocián, Goňa, Vincour, Žůrek, Jakubowicz, Juřica, Prylopa, Vašulka
Střídali: Staněk
Pitín, 16.4. 2022

Utkání s druhým celkem divizní skupiny E se odehrálo na velmi dobře připraveném trávníku v nedalekém Pitíně. Slavičané řešili v týdnu covidové patálie a tak se trenér Slončík musel obejít bez svého tvůrce hry Ondřeje Školníka a také bez dalších zraněných hráčů. V první půli padlo po jedné brance na každé straně, když hosté srovnali z pokutového kopu. Přesto byli Valaši nebezpečnějším týmem. Ve druhém dějství pokračoval Slavičín v dobrém výkonu, ale udeřilo na druhé straně. Remízu zajistil Slavičanům pět minut před koncem Žůrek. Domácí tým ale předvedl houževnatý výkon, mohl jen litovat neproměněných brankových  příležitostí.

 

Zlínský deník referuje o utkání:

 

Po cenné výhře z minulého kola ve Všechovicích (4:1) potvrdili divizní fotbalisté Slavičína zlepšení i o víkendu, kdy doma vyválčili cenné bod s ambiciózním Přerovem (2:2).

„Sice jsme nyní vyrovnávali v závěru, ale vzhledem k průběhu jsme měli vyhrát,“ cítil s odstupem času trenér TVD Petr Slončík. „Přitom stále bojujeme s nemocemi a zraněními, pořád laborujeme s absenci až šesti hráčů základu,“ posteskl si.

Kvůli rekonstrukci stadionu přijali Valaši azyl v Pitíně. „Zdejší hřiště je menší, i proto jsme museli změnit rozestavení i taktiku. Třebaže jsme byli herně lepší, měli více šanci, dva hloupé góly, – jeden z penalty, druhý z třiceti metrů, nás připravily o lepší výsledek,“ zalitoval Slončík, jehož výběr přitom šel do vedení.

„Škoda zahozeného sóla Jakubowicze, také nastřelené tyče. Měli jsme tam další dvě šance na hlavě. Přerov byl sice opticky více na míči, ale měli jsme vyhrát,“ zopakoval trenér TVD.

I přes dlouhodobé problémy se sestavou nyní Slavičín vybojoval čtyři cenné body a myslí na další. Třebaže nyní je čekaá další těžký domácí duel – s vedoucími Hranicemi. „Poslední zisky nás psychicky zvedly, ale pořád je to se sestavou na hraně. Kluci ale bojují, rádi bychom opět překvapili,“ dodal odhodlaně Petr Slončík.

 

Zdroj: https://zlinsky.denik.cz/fotbal-cfl-msfl/oslabeny-divizni-slavicin-ma-dalsi-cenny-bod-20220417.html

 

Hodnocení utkání na webu 1. FC Viktorie Přerov:

 

První jarní bod přineslo utkání v Pitíně, kde našel azyl tým Slavičína. Vzhledem k průběhu utkání je remíza asi spravedlivá, ale bohužel nám výhra utekla mezi prsty v posledních minutách, škoda. Dle trenéra Rojky jsme se snažili hrát kombinačně, ale proti dobře organizované obraně soupeře jsme si moc šancí nevytvářeli. Domácí se ujali vedení po rohovém kopu. Za nás vyrovnával z penalty Kratochvíl. Patnáct minut před konce vyslal dalekonosnou střelu Mirvald, jež znamenala naše vedení 2:1. Tři minuty před koncem však domácí zahrávali další roh. Tato standartní situace je na jaře naše slabina a skolila nás i nyní. Remíza 2:2.
Situace na čele tabulky se začíná vyjasňovat. Největší favorit se usadil bezpečně na čele a nám nezbývá, než se rvát o co nejlepší umístění a hlavně doma potěšit fanoušky dobrou hrou.
Fotogalerie z utkání – Michaela Maňasová: https://eu.zonerama.com/MichaelaManasova/Album/8319847?fbclid=IwAR1tWjVcLFD6wpjdSzwL_vssEHt4Ebr4vK-gUC5hKr2_ewX456NLxDiVmwI