Rezerva FC TVD Slavičín si proti Ratiboři otevřela střelnici

 

/Slavičín/ Posílené Béčko si na hrádecké umělce s chutí zastřílelo. Hosté hráli od 13. minuty bez vyloučeného hráče.

FC TVD Slavičín

8:0 (3:0)

Branky: Dobiáš 2, Havlín 2, Janků, Salajka, Bor, Fojtů
Sestava: Kuja- Dobiáš, Ondruš, Zámečník, Janků, Zvoníček, Salajka, Staněk, Švach M. , Blažek, Fojtů
Střídali: Bor, Fojtík, Havlín, Šuráň, Titov

V neděli 10. dubna se na umělé trávě v Hrádku odehrálo další mistrovské utkání 1. B třídy a to mezi domácí rezervou a týmem z Ratiboře. Naší rezervě se dařilo především střelecky a hosty vyprovodila osmigólovým přídělem. Fotbalisté z Ratiboře však hráli od 13. minuty bez vyloučeného hráče. I tak ale hráči B týmu odehráli velmi kvalitní utkání, plné nápaditých kombinací a hezkých akcí a zápas mohl skončit i vyšším rozdílem.

 

Trenér FC TVD Slavičín Jiří Váňa:

Ve druhém soutěžním utkání jara jsme si napravili reputaci z prvního domácího utkání, i když k tomu také přispěl nepříliš dobrý výkon oslabeného týmu hostí, kteří naprosto nezvládli toto utkání. Od prvních minut utkání jsme soupeře zatlačili do defenzívy a ten pod tlakem nutně chyboval a fauloval, a to se stalo osudným hostujícímu stoperovi, který byl po druhé žluté již ve 13. minutě vyloučen a pro Ratiboř se tak značně snížili šance na úspěch. Naši mladíci postupně zvyšovali tempo a jen díky skvělému brankáři hostí a naší netrpělivosti v koncovce neskončil již první poločas debaklem. Přesto jsme se postupně prosadili, nejprve si po rohu našel místo ke vstřelení první branky Janků, po krásném centru Staňka se tvrdě prosadil na 2:0 Dobiáš a po akci Švacha proměnil nájezd Fojtů a do poločasu jsme tedy šli za stavu 3:0. Ve druhé půli jsme vystřídali postupně všech dovolených 5 hráčů a ti se s chutí zapojili do ofenzívy, která byla drtivá a hosté již jen odkopávali a pouze asi dvakrát zahrozili z brejků. Postupně se prosadil po standartní situaci ještě jednou Dobiáš, na 5:0 zvyšoval po sólové akci Salajka a po nástupu na hřiště se dvěma krásnými střelami prosadil Havlín a jednou mladý dorostenec Kuba Bor. Výsledek zcela odpovídá dění na hřišti a za předvedený výkon bych chtěl všem klukům moc poděkovat.

 

 

Trenér TJ Sokol Ratiboř Vít Sacher:

Do utkání na umělé trávě jsme vstoupili bez několika hráčů základní sestavy. Naše plány vzaly za své již po třinácti minutách, kdy byl po druhé žluté kartě vyloučen Pavlinec. Domácí tým dokázal záhy přesilovku využít. Měli jsme pak možnost srovnat stav utkání. Domácí do půle přidali druhou a třetí branku. Ve druhém dějství domácí postupně navyšovali stav utkání. Nám se naskytlo pár příležitostí, ale Sovák na domácího brankáře nevyzrál. V závěru domácí na hřišti dominovali a my na tento zápas budeme muset co nejrychleji zapomenout.