Olomoucké Nové Sady si odvážejí ze Slavičína zaslouženě tři body

/Slavičín/ Fotbalisté FC TVD doslova zaspali první půlhodinu a dvakrát inkasovali. Do půle své šance neproměnili. Změny v sestavě kýžený obrat nepřinesly, navíc Školník nedal penaltu.

FC TVD Slavičín

0:3 (0:2)

Branky: 
Sestava: Vypušťák – Škubník, Salajka, Kocián, P. Švach, Goňa, Školník, Vincour, Kalus, Žůrek, Jakubowicz.
Střídali: Juřica, Prylopa, Vašulka, Fojtů, Staněk
Slavičín, 3.4. 2022

Na hrádeckou umělou trávu zavítali fotbalisté z olomouckých Nových Sadů, kteří v úvodním jarním duelu zaskočili lídra tabulky z Přerova. Svoji kvalitu dokazovali Hanáci ve Slavičíně od úvodního hvizdu a byli velmi nebezpeční. Hrozili především ze standartních situací, které měli dobře nacvičené. Hosté se také ujali vedení, kdy chybu v defenzívě potrestal po dvaceti minutách Rus. Domácím týmem branka otřásla a nebyl si schopen vytvořit kloudnou šanci. Hosté udeřili i podruhé, kdy stejný hráč nikým neatakován dorazil hlavičku vyraženou brankářem Vypušťákem do branky. To běžela 36. minuta. V závěru první půle se ke slovu dostali i domácí, nejprve Škubníkovu střelu hosté zablokovali, v další šanci byl Petr Švach a největší příležitost zazdil Kalus. Hosté tak odcházeli do kabin s dvoubrankovým vedením.

 

 

Ve druhé půli trenér domácích Petr Slončík sáhl ke změnám. Na hřišti se objevily nové akvizice z otrokovické Viktorie – Martin Vašulka a ukrajinský fotbalista Vladyslav Prylopa. Ty vystřídaly Salajku se Žůrkem. První velkou šanci domácí neproměnili, obraz hry se ale změnil k lepšímu, hosty podržel několikrát brankář Kofroň. Poté se na hřiště dostal Juřica, který hru ještě více rozhýbal. Právě po faulu na něj se kopala penalta, kterou ale Školník trestuhodně zahodil. Domácí se ocitli v křeči a neměli již síly na zvrat v utkání. Hosté trpělivě čekali na svoje šance a dvanáct minut před koncem střídajícím Krátkým udeřili potřetí. Domácí poslali na hřiště ještě mladíky Staňka s Fojtů, ale čestný úspěch se jim vstřelit nepodařilo.

 

 

 

V dalším utkání cestujeme v neděli 10.4. do Všechovic, začátek utkání je v 15.30 hodin.

 

 

 

Hodnocení utkání trenéra FC TVD Petra Slončíka:

V bojovném duelu na umělé trávě jsme prospali úvod. Soupeř náš přetlačil v soubojích a dvakrát udeřil ze standardních situací. Je to škoda. Měli jsme na body. Bohužel jsme zaspali úvod a nezvládli klíčový moment, zahodili jsme penaltu a možnost kontaktní branky.

 

 

FOTO: Zdeněk Rumplík – FC TVD Slavičín vs. FK Nové Sady – https://slavicin.rajce.idnes.cz/Slavicin-Nove_Sady_3-4-2022/