Trenér dorostu Pavel Charvát hodnotí duely s Nemšovou a Horními Moštěnicemi

/Slavičín/ Dorostenci odehráli další přípravná utkání. Během víkendu se střetli se slovenskou Nemšovou a Horními Moštěnicemi

FC TVD Slavičín

 

 

Sobota 5.3. 2022 – UT Hrádek

FC TVD Slavičín – MFK Nemšová 3:7 (2:2)

Na úvod je potřeba říct, že se nám v prvním přípravném zápase zranil jediný brankář – zlomená ruka. Chytá místo něj brankář ze žáků ročník narození 2008 a na ten svůj věk chytá slušně. Představil se proti nám solidní soupeř, rychlý, technicky i fyzicky zdatný a dobře organizovaný. My jsme měli nějaké absence a tak jsme do hry zapojili žáky – ročníky 2007 i 2008. Naše útočná fáze jasně převyšovala fázi obrannou, navíc jsme se dopouštěli hrubých individuálních chyb. Neproměnili jsme vyložené šance a dokonce penaltu, to byl zlomový okamžik. V 60. minutě jsme zahrávali pokutový kop (bylo to za stavu 2 : 3) – ten jsme neproměnili a následovalo: 65. minuta – 2 : 4, 67. 2 : 5, 68. 2 :6 a bylo po zápase. Slovenský celek nás přestřílel a byl v zakončení efektivnější.

 

 

Neděle 6.3. 2022 –  UT Brumov

TJ Horní Moštěnice –  FC TVD Slavičín   0:5 (0:3)

V duelu s týmem z Přerovska  jsme opět využili v sestavě naše žáky –  sedm kluků ročníku 2007 + 2008. Dali jsme hned v první minutě branku, dostali se do pochody a odehráli jsme velmi slušnou partii, ve které jsme soupeře ve všech směrech přehrávali. Je potřeba ovšem namítnout, že soupeř nedosahoval kvalit Nemšové. Kdybychom proměnili ještě nějaké šance, tak klidně mohl být výsledek dvojciferný.