Béčko si z Lidečka dovezlo jeden bod

/Lidečko/ S dobrou obranou a šancemi se nám podařilo proti těžkému Lidečku držet celou první půli bez branek. Když soupeři zvládli v druhé polovině zabodovat, dokázali jsme jim gól vzápětí vrátit a tak si zajistit aspoň pěkný jeden bod za remízu.

1:1 (0:0)

FC TVD Slavičín
Branky: Janků
Sestava: Kučera, Dobiáš, M. Švach (C), Staněk, Zvoníček, Miklas, Janků, Bor, Bařinka, Hrabina, Boráň
Střídali: Havlín, Ondruš, Zámečník
Lidečko, 26.9. 2021

Komentář trenéra

K dalšímu mistrovskému utkání jsme zajížděli s velkým respektem k přednímu týmu tabulky do Lidečka. Postihla nás marodka a tak jsme museli sáhnout do dorosteneckých řad a proto naše vyhlídky nebyly nijak valné. Od počátku utkání se domácí tým snažil kombinační hrou diktovat tempo, ale náš mladý tým se nezalekl a dobře bránil. Domácí navíc také několikrát chybovali, čehož jsme minimálně jednou mohli využít, ale agilní Miklas trefil jen břevno. Filip Kučera v naší brance se také blýskl skvělým zákrokem při jasné šanci domácích.

Do druhé půle se šlo tedy za vyrovnaného stavu 0 – 0 a domácí se začali více tlačit před naše pokutové území, ale nebezpečné situaci si vytvářeli pouze ze standartních situací. Po jedné z nich se domácí vcelku šťastně ujali vedení asi 20 minut před koncem, ale my jsme kontrovali hned po pěti minutách, kdy po přesně zahraném trestném kopu uklidil míč do brány Petr Janků a srovnal tak na 1 – 1. Domácí více otevřeli hru a snažili se nás zatlačit před naši branku, ale naši hráči nepolevili a naopak kontrovali především velmi aktivním Davidem Staňkem, který v samotném závěru po úniku ze strany nepřekonal tvrdou střelou domácího brankáře, a tak utkání skončilo podle mne i domácího trenéra spravedlivou remízou.

Závěrem bych chtěl všem našim hráčům moc poděkovat za předvedený výkon a vysokou morálku v zápase.

trenér Jiří Váňa