Béčko venku za tři body

/Lhotka/ První branku od domácích se nám podařilo vzápětí vyrovnat. Poté jsme těsně před koncem první poloviny přidali další a byli jsme ve vedení. Domácí zvládli v druhé polovině srovnat na 2:2, ale jejich vlastní gól těsně před koncem nám zajistil vítězství.

2:3 (1:2)

FC TVD Slavičín
Branky: Švach, Staněk, vlastní
Sestava: Kučera, Janků, Ondruš, M. Švach (C), Šmotek, Titov, Staněk, Dobiáš, Miklas, Bor, Zvoníček
Střídali: Boráň, Šenovský
Lhotka, 12.9. 2021

Komentář trenéra

V dalším mistrovském utkání jsme se utkali s týmem Choryně na hřišti ve Lhotce nad Bečvou. Utkání se od prvních minut hrálo „od podlahy“ z celou řadou tvrdých až nevybíravých zákroků a to především ze strany domácích, kteří chtěli zastrašit náš mladý tým, ale byli jsme na to připraveni a naopak jsme se snažili technickou hrou přehrát soupeře, což však na nerovném terénu šlo dost těžce. Od úvodních minut se hrálo „nahoru – dolu“ a domácí se šťastně dostali do vedení hned v 9. minutě, když jsme si centr ze strany sami dopravili do brány. Za tři minuty však po individuální akci povedenou přesnou střelou vyrovnal velmi aktivně hrající Michal Švach na 1 – 1. V závěru poločasu jsme několikrát ohrozili domácího brankáře, ale až ve 37. minutě po rychlém protiútoku poslal náš tým do vedení David Staněk, když s přehledem „přeloboval“ domácího brankáře.

Do druhé půle jsme vstoupili s odhodláním udržet těsné vedení a domácí se naopak aktivnější hrou snažili o vyrovnání. Měli jsme několik jasných brankových příležitostí, ale vše jsme „zahodili. Domácí byli nebezpeční především ze standartních situací a 10 minut před koncem po rohu dotlačili míč do brány a srovnali na 2 – 2. Když to vypadalo na dělbu bodů, tak v 88. minutě precizně zahrál standartní situaci Dan Zvoníček a jeho prudký centr před bránu si domácí sami srazili do brány a poslali nás tak do vedení 2 – 3, které jsme již udrželi.

Za předvedený výkon a bojovnost bych chtěl poděkovat všem klukům.

trenér Jiří Váňa