O výhře dorostu proti Strání rozhodly penalty

/UT Hrádek/ V posledním zápase před vynucenou přestávkou jsme se utkali se sympatickým týmem ze Strání. Zápas po 90. minutách skončil nerozhodně, avšak v penaltovém rozstřelu jsme byli přesnějšími a připisujeme si tak bod navíc.

FC TVD Slavičín

4:3p (1:2)

Branky: Bor, Šoman, Staněk
Sestava FC TVD Slavičín
Boráň – M. Janšta, Bařinka, Hrabina, Jandl – Olexa, Bor, Staněk – Šoman, Šenovský, Hamalčík
Střídali: D. Janšta, Šefčík, Marek

Zápasový komentář

V prvních deseti minutách měl soupeř lehce navrch, i když jsme kluky nabádali, aby do zápasu vstoupili na 100 % již od úvodního hvizdu. Pak jsme se ale rozkoukali, začali více běhat a v průběhu následujících minut jsme si byli schopni vytvořit několik tutových příležitostí, které jsme trestuhodně neproměňovali. Až v 19. minutě se nám konečně podařilo překonat hostujícího brankáře zásluhou Bora a vedli jsme tak 1:0. Jak už je nám ale zvykem po celou dosavadní sezonu, vedoucí branka nás uspokojila, začali jsme být ležérní, přišly 2 ztráty na naší půlce, rychlý protiútok soupeře a vedení, na které jsme se tak nadřeli bylo pryč a soupeř šel dokonce do kabin za stavu 2:1 pro něj. Klukům jsme museli v šatně důrazně vyčinit, protože i když směrem dopředu měli velmi dobré akce, tak svou nekoncentrovaností své vedení ztratili jako už poněkolikáté v sezoně a s takovou bychom neporazili nikoho.

Vstup do druhého poločasu se nám povedl, když hned v 50. minutě srovnal po samostatném úniku na 2:2 Šoman. Nebyli bychom to však my, kdybychom již po třech minutách znovu neinkasovali z rohu. Prohrávali jsme tak již po druhé v utkání. Obdržená branka nás naštěstí moc nepoznamenala, zanedlouho se nám podařilo vybojovat rohový kop, ze kterého jsme se už i my konečně dokázali prosadit díky Staňkovi. Posledních 20 minut se hra přelévala ze strany na stranu, kdy na naší straně měl obrovskou šanci Šoman a záhy po něm Šenovský, avšak i soupeř zahrozil, když střelu jejich útočníka musel na brankové čáře odkopávat Hrabina. Žádná z šancí se ale neujala a zápas tak skončil po 90. minutách 3:3. V penaltovém rozstřelu se blýskl svými zákroky brankář Boráň, který zneškodnil 2 penalty a velkou měrou tak pomohl našemu týmu k plusovému zisku druhého bodu.

Pozápasový komentář

,,Velice mrzet nás musí neproměněné šance z prvního poločasu, kdy jsme si měli vybudovat větší gólový náskok, a také laciné inkasované branky. Po průběhu druhého poločasu si myslím, že remíza je zasloužená pro obě mužstva. Pochválit bych chtěl kluky ze žáků Kubu Jandla a Matěje Boráně, kteří nám již poněkolikáté pomohli a svým výkonem patřili mezi nejlepší v týmu,“ shrnul zápas asistent trenéra Daniel Zvoníček.