Kletba zlomena. Konečně se nám podařilo zvítězit na půdě HFK Olomouc

/HFK Olomouc/ Na třetí pokus se nám podařilo vyhrát na půdě neoblíbeného soupeře. O naší výhře jsme rozhodli povedenou kombinací, na jejímž konci byl kapitán Petr Švach. Ve druhém poločase jsme se spíše zaměřili na bránění výsledku, což se nám podařilo a my si tak odvezli všechny body.

0:1 (0:1)

FC TVD Slavičín
Branky: P. Švach
Sestava FC TVD Slavičín
Jelínek – Škubník, Kocián, T. Švach, Mezírka – Horáček, Školník, P. Švach – Žůrek, Rožek, Juřica
Střídali: Salajka, L. Šebák, Fojtů

Pozápasový komentář

Do zápasu jsme vstupovali v opět pozměněné sestavě, kdy se vrátil po karetním trestu Ondra Školník. ,,Ondra je typ hráče, který je velkým přínosem pro tým. My měli výpadky některých hráčů v tréninku, takže jsme museli pozměnit sestavu, byly tam posuny v postech hráčů. Museli jsme zareagovat na situaci, která nám nastala“ odpověděl na otázku, že vítězná sestava se nemění, trenér Petr Slončík.

V prvním poločase jsme dominovali. ,,Soupeř měl respekt, byli zatáhnutí a hrozili jen z rychlého přechodu nebo brejku, které jsme si dokázali pohlídat. My dobře kombinovali, ale chyběla nám kvalita ve finální fázi. Měli jsme tam spoustu centrů, ze kterých jsme se bohužel nedokázali prosadit, což je škoda. Ujala se pouze pěkná kombinace z 15. minuty, na jejímž konci stál Petr Švach,“ popsal trenér dobrou první půli.

,,Druhý poločas byl rozdílný oproti prvnímu. Soupeř ve snaze o vyrovnání vytáhl svoji hru a my nedokázali udržet balon na kopačkách, kombinovat. Bylo to takové nahoru dolů kopání, kde se vytratila fotbalovost a stal se z toho spíše boj. Z naší strany mi za stavu 1:0 pro nás chyběla větší chuť jít v kombinaci do rizika. Raději jsme volili přihrávky na jistotu a pak dlouhý nákop, takhle se rozhodně nechceme prezentovat. Měli jsme tam brejkové situace, které jsme mohli vyřešit a zápas by se tak dohrával ve větším klidu, ale nepodařilo se a my se tak do konce utkání strachovali o výsledek,“ zakončil své hodnocení trenér Petr Slončík.