Dorostenci prožili černý prodloužený víkend. Doma i venku prohráli

/Slavičín, Otrokovice/ V sobotu naši dorostenci nejprve vysoko prohráli proti celku z Lužkovic a jejich reparát měl být v dohrávce proti Viktorii Otrokovice. Po většinu zápasu jsme byli lepším týmem, když nás o bodový zisk připravili dva laciné góly z rohu v druhém poločase.

FC TVD Slavičín

2:10 (0:6)

Branky: 2xBor
Sestava FC TVD Slavičín
Boráň – Jandl, Máčalík, Hrabina, Olexa – Bařinka, Šenovský, Bor – Kostka, Šoman, Hamalčík
Střídali: M. Janšta, D. Janšta, Marek, Šefčík

Pozápasový komentář

,,V sobotu zavítal na naši půdu soupeř z Lužkovic, který se nacházel na 2. místě a jak výsledek, tak postavení obou mužstev v tabulce odpovídá průběhu zápasu a kvalitě obou mužstev. Hosté se prezentovali pohledným a přímočarým fotbalem. Většina mužstva si v minulosti prošla Fastavem Zlín, což bylo vidět hned od úvodních minut. Sportovně musíme uznat, že soupeř je momentálně na úplně jiné úrovni než my a nám nezbývá nic jiného, než pokusit se tuhle mezeru do jarní odvety co nejvíce zmenšit,“ řekl k nepovedenému zápase asistent trenér Daniel Zvoníček.


2:1 (0:1)

FC TVD Slavičín
Branky: Šoman
Sestava FC TVD Slavičín
Svoboda – Bařinka, Hrabina, Boráň, Šenovský – Olexa, Bor, Staněk – Kostka, Šoman, Hamalčík
Střídali: Jandl, Karlík

Zápasový komentář

V pozměněné sestavě a posíleni Davidem Staňkem jsme v Otrokovicích chtěli napravit nepovedený víkendový zápas. Vstup do zápasu nám vyšel, věřili jsme si daleko více s míčem na kopačkách, nedělali zbytečné chyby a lépe otáčeli těžiště hřiště. Odehrával se vyrovnaný zápas, který však nenabízel mnoho příležitostí. To se změnilo v 30. minutě, když poprvé zahrozil domácí útočník, kterého vychytal Svoboda. Od tohoto momentu jsme začali být lepším týmem my, když se nám podařilo zužitkovat náš tlak gólem do šatny, kdy si centr ze strany zpracoval ve vápně Šoman a levou nohou překonal domácího brankáře. O poločase jsme kluky nabádali, aby pokračovali ve stejném výkonu dál a ideálně přidali druhou branku.

Druhý poločas se prvních 15 minut odehrával většinou ve středu hřiště. V 58. minutě však přišel nákop za naše stopery, kteří ukázkově vystoupili a nechali útočníka v dvoumetrovém ofsajdu. K překvapení všech však domácí příznivec na lajně úmyslně nezvedl praporek, útočník tak šel sám na bránu, trefil našeho brankáře a následoval roh, ze kterého domácí vyrovnali na 1:1. Naše kluky to nakoplo a po zbytek zápasu dobývali domácí bránu a měli jsme převahu jako ještě nikdy v sezóně. Avšak ani mnoho rohových kopů, standardních situací či střel nevedlo k vedoucí brance a přišel trest. V 84. minutě se domácí po dlouhé době dostali na naši půlku, když zahrávali roh. A stejně jako v prvním případě, tak i teď se nám nepodařilo pohlídat urostlého stopera, který nám dal druhou branku v zápase. Vyrovnání měl ještě na kopačce Kostka, který však těsně minul bránu.

Pozápasový komentář

,,Po zpackaném zápase proti Lužkovicím jsme chtěli vidět od kluků odpovídající reakci. Ta přišla a kluci dle mého předvedli herně nejlepší výkon v sezoně. Snažili se nenakopávat, hráli po zemi a jejich hra snesla měřítko. Neproměněné šance a inkasování dvou totožných gólů z rohů nás musí štvát, protože prohrát v zápase, kde jste většinu času lepším týmem je v naší situaci nepřípustné,“ zhodnotil zápas asistent trenéra Daniel Zvoníček.