Béčko proti Prostřední Bečvě předvedlo ve druhém poločase obrat snů

/Slavičín/ V dalším mistrovském utkání jsme hostili tým Prostřední Bečvy. Vzhledem k nepřízni počasí se utkání hrálo na umělé trávě. Hosté se předvedli jako velmi kvalitní tým s řadou výborných individualit včele s kapitánem Martinem Fiuráškem.

FC TVD Slavičín

4:3 (0:1)

Branky: Titov, Fojtů, L. Šebák, vlastní
Sestava FC TVD Slavičín
Kuja – Blažek, Dobiáš, Ondruš, Salajka – L. Šebák, M. Švach, Titov, Fojtů, Staněk – Šmotek
Střídali: Zámečník(ZL), Častulík

Zápasový komentář

Začali jsme s chutí, ale přes organizovanou obranu jsme se nedokázali prosadit a hosté každou naši ztrátu trestali velmi dobře provedenými a nebezpečnými protiútoky, kdy jen se štěstím jsme několikrát odolali a neinkasovali. Až ve 37. minutě jsme si prudký centr srazili do vlastní branky a hosté se asi zaslouženě ujali vedení 0:1, které vydrželo až do poločasové přestávky.

Do druhé půle jsme museli vystřídat stopera a trochu se tím „rozhodila“ hra celé obrany, čehož hbití hosté využili, kdy v 53. a poté v 64. minutě zvýšili svoje vedení na 0:3. V tu chvíli by asi na náš tým nevsadil nikdo ani haléř, ale fotbal je nevyzpytatelný a tak po šťastné teči Titova v 67. minutě snížil náš mančaft na 1:3, hosté znejistěli a začali bránit své cenné vedení. To se jim ale nevyplatilo, jelikož po samostatném úniku snížil v 78. minutě na 2:3 Jakub Fojtů, hosté začali chybovat, zcela jim došly síly a v 84. minutě si po prudkém centru sami vstřelili vyrovnávací branku na 3:3. V nastaveném čase v 91. minutě po perfektní akci zakončoval Lukáš Šebák a dovršil tak neuvěřitelný obrat na 4:3.

Pozápasový komentář

,,Věděli jsme o kvalitách soupeře a začali vcelku obezřetně, ale hosté předčili naše očekávání a svým důrazem a kvalitou na míči nás několikrát zatlačili a zaslouženě vedli. Za stavu 0:3 však přestali hrát a my jsme se naopak nevzdali, zvedli hlavu a soupeře v závěru zcela přehráli a vybojovali tak ztracené utkání. Smekám před celým týmem za předvedený výkon, především neskutečně zvládnutý závěr utkání a všem moc děkuji,“ neskrýval své nadšení z krásného obratu trenér Jiří Váňa.