Zápas blbec. V Šumperku jsme vysoko prohráli

/Šumperk/ Špatný výkon korunovaný pěti obdrženými góly a navrch červenou kartou. Tak by se dal zhodnotit nedělní výjezd do Šumperka. Již tuto neděli hostíme překvapivého lídra tabulky – Všechovice, kde budeme chtít odčinit poslední nezdar.

5:1 (2:1)

FC TVD Slavičín
Branky: Žůrek
Sestava FC TVD Slavičín
Jelínek – Škubník, Kocián, T. Švach, Mezírka – Horáček, Školník, P. Švach – Kalus, Staněk, Žůrek
Střídali: Šťastný, Fojtů, Juřica

Pozápasový komentář

Do zápasu jsme vstupovali bez několik hráčů základní sestavy a trenér Petr Slončík musel improvizovat se skládáním základní jedenáctky. ,,Problém byl v tom, že jsme měli málo náhradníků a jeli dokonce i bez náhradního brankáře. Jeli s námi kluci, kteří ráno odehráli celý zápas za béčko, v základu byl mladý David Staněk, který den předtím odehrál celý zápas za dorost. Nicméně jsme to dokázali vyřešit, ale byl to trochu risk, což se nám nakonec trochu vymstilo, když ve 22. minutě musel střídat pro zranění Vojta Kalus,“ připomněl nešťastný moment zápasu trenér.

,,Když budu hodnotit zápas, tak v první půli jsme hráli tak 25 až 30 minut. Měli jsme tam zisky, soupeř měl problém rozehrát, ale my jsme ve finální fázi nedokázali naše situace vyřešit, byli jsme taktéž nepřesní. Jeden z klíčových momentů přišel ve 22. minutě, kdy odešel ze hry již jednou zmíněný Vojta Kalus, nám to trochu rozbilo koncept hry, špatně jsme reagovali. Vedli jsme 1:0, ale soupeř se začal osmělovat a měl tam zajímavé možnosti, které pro nás měly být varováním, což se nestalo a během posledních čtyř minut prvního poločasu jsme obdrželi dvě branky. Tohle se prostě nesmí stávat,“ má jasno trenér. S odhodláním zápas zlomit opět v náš prospěch jsme šli do druhé půle, ale opak byl pravdou. ,,Po pár vteřinách druhého poločasu jsme dostali branku na 3:1, což byl klíčový moment. Následně veškerá snaha o vyrovnání přešla v křeč. Neproměnili jsme penaltu a následně obdrželi červenou kartu. Zápas se pak dohrával a soupeř nám ve snaze zkorigovat zápas vstřelil dvě branky.“

Pozitivum na jinak velmi špatném utkání byl první ostrý divizní start Davida Staňka. ,,David je fotbalista, má budoucnost. Od prázdnin s námi trénoval, měl 100% účast na tréninku a šel nahoru. Musí však zapracovat ještě na své kondici, protože bez té to nepůjde, i když tady beru v potaz to, že den předtím odehrál celý zápas za dorost. Jeho výkon ale naznačil, že do budoucna může být pro klub velmi kvalitním hráčem,“ vysekl poklonu trenér Petr Slončík mladému Staňkovi za dobrý výkon při své premiéře.