Konečně výhra! Dorostenci porazili Rožnov pod Radhoštěm

/Slavičín/ V pátém mistrovském zápase jsme čelili celku FC Rožnov pod Radhoštěm, který byl před námi v tabulce o pět bodů. V zápase se nám konečně podařilo udržet vedení po celých 90. minut a odměnou nám tak jsou první tři body v sezóně.

FC TVD Slavičín

3:2 (2:0)

Branky: Šoman, Bařinka z pen., Kostka
Sestava FC TVD Slavičín
Bor – Bařinka, Máčalík, Hrabina, M. Janšta – Olexa, Šenovský, Staněk – Kostka, Šoman, Hamalčík
Střídali: D. Janšta, Marek, Šefčík

Zápasový komentář

Úvodní desetiminutovka byla opatrná od obou mužstev. První šance si vytvořili hosté, které dokázal zneškodnit Kuba Bor, který se v absenci obou gólmanů objevil v bráně a své dočasné nové role se zhostil skvěle, kdy nám pomohl jak zákroky, tak kvalitní rozehrávkou. Poté jsme zahrozili i my a v 17. minutě se ujali vedení zásluhou Šomana, který svým napadáním donutil obránce k chybě, kterou potrestal. Zanedlouho se nám podařilo navýšit vedení, když byl ve vápně faulován Bařinka, který se sám postavil k míči a nekompromisně proměnil pokutový kop. Do šaten se tak šlo za stavu 2:0.

Vstup do druhého poločasu se nám podařil na jedničku, když hned po 3 minutách založil pohlednou akci Staněk, na jejímž konci byl Kostka, který zvýšil na 3:0 a potvrdil svou výbornou střeleckou formu. Jak už to ale v našich zápasech bývá, po vstřeleném gólu jsme se uspokojili, přestali hrát a nabídli soupeři v 56. minutě snížení na 3:1. Od tohoto momentu měli míč častěji ve svém držení hosté, kdy my jsme hrozili hlavně z protiútoků, kdy po jednom z nich měl zvýšení na kopačce Kostka, který těsně minul bránu. Stav 3:1 nám vyhovoval, avšak v 85. minutě přišel faul na naší polovině a z následné standardní situace snížil soupeř na rozdíl jediného gólu. Nastala nervozita a strach o výsledek, ale s přispěním velké vůle kluků a trocha štěstí se nám závěrečný tlak podařilo ustát a my se tak mohli radovat z prvních třech bodů.

Pozápasový komentář

,,Jsem rád, že konečně můžu hodnotit pozitivní výsledek, který jsme potřebovali jako sůl. V zápase se mi líbila zlepšená poziční hra a souhra celého týmu hlavně v prvním poločase. Pomohlo nám, že jsme si dokázali vytvořit dostatečný náskok, který se soupeři už těžce doháněl. I když od nás znovu přišlo uspokojení a ztráta sil ve druhém poločase, je potřeba kluky pochválit za předvedený výkon, za který si už první body zasloužili,“ zhodnotil první výhru spokojeně asistent trenéra Daniel Zvoníček.