Béčko si z Lidečka odvezlo všechny body

/Lidečko/ Další mistrovské utkání 1. B třídy jsme sehráli v Lidečku, které má v současnosti velké starosti s absencí několika hráčů, a proto jsme zde rozhodne pomýšleli na bodový zisk.

1:3 (1:1)

FC TVD Slavičín
Branky: 2xŠťastný, Titov
Sestava FC TVD Slavičín
Vypušťák – Miklas, Dobiáš, Ondruš, Blažek – Šmotek, M. Švach, Titov, Šťastný, Bartoš – Fojtů
Střídali: Janků, Staněk, Zámečník(ZL), Častulík

Zápasový komentář

Hned zpočátku jsme vytvářeli neuvěřitelné chyby v defenzívě a tak soupeř, který hrál jednoduše dopředu několikrát ohrozil naši branku, ale skvělý Vypušťák v naší brance bravurně likvidoval všechny akce domácích. Ve 14. minutě se k překvapení všech hráčů i diváků ozval hvizd rozhodčího a kopal se pokutový kop, který zkušený domácí matador Aleš Číž proměnil a poslal domácí do vedení 1:0. Zdravě nás to nakoplo a hned o minutu později jsme po akci Šmotka srovnali klidným zakončením Titova a stav byl v 15. minutě srovnán na 1:1. Do poločasu jsme se snažili držet míč na kopačkách a kontrolovat hru, ale stále jsme vytvářeli chyby, které však soupeř nepotrestal.

Do druhé půle jsme nastoupili s odhodláním vstřelit vítěznou branku, ale soupeř stále hrozil rychlými protiútoky a v jednu chvíli nás zatlačil do našeho pokutového území a těžce nám „zatápěl“. Vše jsme ustáli a v závěru utkání vzal na sebe odpovědnost Dan Šťastný, který sám prošel vápnem a přesnou střelou k tyči v 82. minutě vstřelil vítězný gól, který ještě potvrdil o čtyři minuty později po samostatné akci a uzavřel tak utkání na 1:3.

Pozápasový komentář

,,Do Lidečka jsme jeli alespoň pro 1 bod, proto jsem nabádal hráče k trpělivosti a hlavně klidu v zakončení. Vytvářeli jsme však neskutečné chyby a soupeř z nich mohl profitovat, ale neměl klid v zakončení a podržel nás hlavně Staňa Vypušťák v naší bráně. Když už to vypadalo že zápas skončí remízou, tak se zdravě „naštval“ Dan Šťastný a po dvou zcela samostatných akcích nám v závěru utkání zajistil vítězství a 3 body. Všem klukům moc děkuji za výkon,“ řekl k zápasu trenér Jiří Váňa.