Béčko si s Krhovou poradilo bez větších potíží

/Slavičín/ V dalším domácím utkání jsme hostili tým Krhové. Před utkáním jsme museli řešit absenci několika hráčů, a povolat i dorostence. I přesto jsme si s Krhovou dokázali poradit bez větších potíží.

FC TVD Slavičín

4:1 (1:0)

Branky: 2xSalajka, Staněk, Fojtů z pen.
Sestava FC TVD Slavičín
Vypušťák – Janků, Dobiáš, Ondruš, Salajka – Šmotek, M. Švach, Titov, Bartoš, Staněk – Fojtů
Střídali: Hrabina, Častulík

Zápasový komentář

Od počátku utkání jsme přesto byli aktivnějším mužstvem a vypracovali si mnoho dobrých příležitostí, ale nemohli se prosadit v zakončení. Ve 13. minutě se povedenou tvrdou střelou z 25 metrů k tyči prezentoval mladý David Staněk a otevřel tak účet utkání na 1:0. Soupeř v první půli jen asi 3x ohrozil naši branku po střelách ze střední vzdálenosti a my jsme přes řadu možností již neskórovali a tak se šlo do šaten za stavu 1:0.

Hosté se po přestávce velmi zlepšili, začali více běhat, napadat nás a odměnou pro ně bylo vyrovnání Krajčou ve 48. minutě, který se také prosadil střelou ze střední vzdálenosti. Tato branka byla pro Krhovou velkým povzbuzením a vlila jim novou krav dožil a náhle byli velmi nebezpeční a tlačili se do našeho pokutového území. Vytvořili si i několik dobrých příležitostí, ale Vypušťák v naší brance byl pozorný a vše pochytal. Aktivita hostům vydržela jen 15 minut a po té jsme opět převzali iniciativu my a výsledkem byla branka Martina Salajky, který z hranice vápna prostřelil brankáře hostí a poslal nás v 62. minutě do vedení 2:1. Hostům evidentně začali docházet síly a bránili často jen za cenu nedovolených zákroků a po jednom z nich na pronikajícího Michala Švacha zvýšil z nařízeného pokutového kopu v 69. minutě Jakub Fojtů na 3:1. Tato branka definitivně zlomila odpor hostí a skóre se neměnilo jen díky střelecké impotenci našich hráčů a dobrému výkonu hostujícího brankáře. Až v samotném závěru po skvělé individuální akci uzavřel stav utkání na 4:1 Martin Salajka.

Pozápasový komentář

,,Před utkáním jsme měli trochu problémy se sestavou, ale nakonec jsme to poskládali. Kluci hráli v první půli dobře, ale chybělo nám přesné zakončení, které přišlo až ve druhé části druhé půle. Soupeř byl houževnatý a bude v další části soutěže jistě nebezpečným týmem. Všem našim klukům patří velké poděkování za předvedený výkon. Naše výhra byla zasloužená,“ shrnul zápas trenér Jiří Váňa.

Fotogalerie