Gólová přestřelka dorostu se smutnějším koncem pro nás

/Slavičín/ Ve třetím mistrovském zápase na naši půdu zavítal soupeř z Uherského Brodu. V zápase celkově padlo 11 branek, skóre se přelévalo ze strany na stranu, kdy v závěru byli šťastnějšími hosté.

FC TVD Slavičín

5:6 (2:2)

Branky: 3xKostka, 2xBor
Sestava FC TVD Slavičín
Svoboda – Bařinka, Máčalík, Hrabina, D. Janšta – Olexa, Šenovský, Bor – Kostka, Šoman, Hamalčík
Střídali: Marek, Šefčík, M. Janšta

Zápasový komentář

Po předchozí vysoké porážce na Baťově jsme byli v očekávání, jak dokážeme zareagovat. Do zápasu jsme vstoupili dobře, avšak již v páté minutě jsme inkasovali z protiútoku, když hostující útočník přehodil brankáře Svobodu. Hned o minutu později se nám podařilo vyrovnat zásluhou Kostky, který se trefil hlavou z rohu. Jen o deset minut později se dostal do šance znovu aktivní Kostka, který také přehodil brankáře a vedli jsme 2:1. Dvacet minut jsme dokázali držet vedení, ale v 35. minutě jsme inkasovali nesmyslně z rychlého brejku po našem vlastním útočném rohu. Do kabin se tak šlo za stavu 2:2.

Do druhého poločasu jsme nastoupili aktivně a odměnou nám tak bylo znovuzískané vedení na 3:2 završené hattrickem Františka Kostky. Od tohoto momentu se ze zápasu stala přestřelka, kdy se skóre přelévalo z jedné strany na druhou. Za náš tým se postupně 2x trefil Bor a ještě v 75. minutě jsme vedli 5:4. Pak jsme ale znovu jako v prvním kole nesmyslně přestali hrát a soupeři se podařilo otočit stav na 6:5. V posledních 10 minutách jsme se ještě snažili o vyrovnání, avšak sil už klukům moc nezbývalo a hosté z Uherské Brodu si pohlídali své vedení.

Pozápasový komentář

,,Zápas se mi hodnotí velice těžko, protože vstřelit doma 5 branek a nezískat ani bod je velice kruté. Jako pozitivum beru výrazné zlepšení v útočné fázi, avšak nemůžeme si dovolit znovu přijít o vedení v závěrečných minutách a inkasovat za celý zápas 6 branek, to je strašně moc. Je mi líto kluků, kteří tento týden konečně poctivě chodili na tréninky, snažili se a alespoň bod si za svůj výkon zasloužili,“ shrnul asistent trenéra Daniel Zvoníček.