Valašské El Clásico: Dvě penalty, pět branek a naše vítězství

/Slavičín/ V dalším zápasu jsme přivítali tradičního rivala z nedaleka – Brumov. I přes velké držení míče, spousty nadějných akcí a šancí, jsme o poločase vedli pouze 1:0. Ve druhé půli soupeř po kontaktní brance chvíli ožil, ale posléze jsme své vedení navýšili a dokráčeli si pro vítězství.

FC TVD Slavičín

4:1 (1:0)

Branky: Školník z pen., Goňa, Kalus, Žůrek
Sestava FC TVD Slavičín
Jelínek – Škubník, Kocián, T. Švach, Mezírka – Horáček, Školník, P. Švach – Goňa, Rožek, Juřica
Střídali: Žůrek, Salajka, Kalus, Staněk, Šťastný

Pozápasový komentář

Zápas se odehrál před necelou pětistovkou lidí. ,,Byl jsem spokojený, že přišlo tolik lidí. Vyšlo počasí, takže to bylo super. Jak už jsem řekl i v hodnocení minulých zápasů, stále nejsem spokojený s hrou. Skřípe nám to, kdy jsme tam měli výborné akce, ale zároveň řešení některých situací bylo křečovité, špatné, tam spokojeni nemůžeme být,“ řekl úvodem trenér Petr Slončík.

V prvním poločase jsme vedli 1:0, ale měli i další šance a hlavně nedotažené akce. ,,Z naší strany byla vidět chuť, aktivita, z čehož pramenily šance. Bohužel jsme měli finální fázi řešit jinak. Soupeř byl níže postavený a my jsme byli pomalí v rozehrávce a nebyli jsme schopni rychle otáčet hru a těžiště hry, což je alfa omega proti soupeři, který je takhle zalezený, proto nám vše trvalo a hráli jsme doslova přes jednu stranu,“ nebyl příliš spokojený i přes hubené vedení trenér.

,,Druhý poločas skončil tak, jak první. My tlačili a snažili se najít skulinu v obraně soupeře. Vstřelili jsme druhou branku, ale pak přišla námi zbytečně udělaná penalta. Nevím, jestli tam byl ofsajd, na videu to nešlo vidět, ale té situaci šlo předejít. Chtěli jsme, aby obrana byla výš a v tom případě musí jít i brankář výše. My tam bohužel zaspali a pak už se to všechno sešlo a penalta byla jasná,“ okomentoval penaltový zákrok a následnou kontaktní branku hostujícího celku. ,,Když neproměníme šance a soupeř dokáže vstřelit kontaktní branku, tak vždy ožije, vycítí příležitost. Nám se naštěstí celkem rychle podařilo uklidnit odskakující brankou a v samém závěru po ukázkové akci navýšili skore další brankou,“ zakončil své hodnocení zápasu trenér Petr Slončík.

Napsali o nás

Valašské derby jako řemen. Pět branek a výhra favorita. Podívejte se… – zlinsky.denik.cz

Fotogalerie