Těžký zápas ve Strání jsme dotáhli do vítězného konce

/Strání/ Ve druhém kole jsme zajížděli do Strání, kde jsme očekávali velmi horkou půdu. To se stalo díky 420 přihlížejícím divákům, kteří vytvořili bouřlivou atmosféru. Po bezbrankové první půli se ve druhém poločase utrhl Vlasťa Juřica a dvěma góly rozhodl zápas v náš prospěch.

0:2 (0:0)

FC TVD Slavičín
Branky: 2xJuřica
Sestava FC TVD Slavičín
Jelínek – Goňa, Kocián, Škubník, Mezírka – Kalus, Školník, P. Švach – Rožek, Salajka, Juřica
Střídali: L. Šebák, Horáček, Žůrek

Pozápasový komentář

Trenér Slončík připravoval své svěřence na těžký zápas před bouřlivou kulisou. ,,Věděli jsme, že ve Strání to bývá divoké a soupeř má svoji kvalitu. Mají tam trenéra, který chce hrát fotbal, posílili o hráče ze Slovácka včetně Čtvrtníčka, který má na kontě ligové zápasy,“ řekl úvodem a pokračuje. ,,Pro nás bylo důležité zachytit vstup zápasu, abychom se dobře seznámili se stylem soupeře, což nám chvíli trvalo, ale poté jsme dokázali zachytávat míče v jejich výstavbě a v přechodové fázi jsme dohrávali situace do šancí. Měli jsme tam tři gólové šance, které jsme ale neproměnili, takže do kabin se šlo za nerozhodného stavu. Celkově v druhé půli prvního poločasu fotbal trpěl. Bylo to hodně vyhecované, handrkovalo se, nebylo nouzi o ostré souboje, z čehož byl rozhodčí pod tlakem.“

,,Do druhého poločasu vstoupili aktivněji domácí, ale jejich akce jsme dokázali pohlídat, takže nebyli až tolik nebezpeční. Bylo jasné, že zápas je o jednom gólu. Nám se podařilo dobře vyřešit autové vhazování, z čeho následně padla v 60. minutě první branka a ta nás uklidnila. Zápas jsme si už pohlídali. Zatím nejsme ve fázi, že bych byl spokojený s herní stránkou, ale to je logické a s tím jsme počítali. Důležité je, že z naší strany je tam zodpovědnost, morál a mužstvo ví, za čím jde,“ zakončil hodnocení zápasu.

O tomto víkendu nás čeká klasické Valašské El Clásico proti Brumovu. ,,Čeká nás těžký zápas, je to derby a to je vždy specifické. Věřím, že když vyjde počasí, tak by mohlo dojít 500 lidí a vytvoří výbornou atmosféru, která nás požene za vítězstvím,“ přeje si před nedělním zápasem trenér Petr Slončík.

Napsali o nás

Slavičín vyloupil Strání. Bojovný zápas dvěma góly rozsekl Juřica – zlinsky.denik.cz
Dva zápasy a šest bodů. Víc nemůžeme chtít, ví útočník Slavičína Juřica – zlinsky.denik.cz

Fotogalerie

Strání – Slavičín – zdroj: fcstrani.idnes.rajce.cz