Sedm branek, vítězství naší rezervy. Takhle vypadal nedělní zápas proti nedaleké Bylnici

/Slavičín/ V prvním domácím utkání podzimní části hostila naše rezerva nedalekou Bylnici. Toto derby slibovalo zajímavý zápas a nelítostný boj, ve kterém nakonec padlo sedm branek. My dopustili lehké drama, kdy jsme nechali soupeře snížit na rozdíl jedné branky, ale vítězství jsme si i tak pohlídali.

FC TVD Slavičín

4:3 (3:1)

Branky: 2xŠťastný, A. Fojtík, Staněk
Sestava FC TVD Slavičín
Kuja – Miklas, Ondruš, Zámečník(ZL), Šmotek – L. Šebák, Horáček, M. Švach, Bartoš – Šťastný, A. Fojtík
Střídali: Staněk, Žůrek, Blažek, Janků

Zápasový komentář

Rezerva se hned od počátku s velkou chutí pustila do hostí z Bylnice a vytvořila si několik nebezpečných situací z nichž hned dvě a to v 11. a 13. minutě proměnil Dan Šťastný a poslal nás do vedení 2:0. Prvních 20 minut patřilo domácím ale hosté stále hrozili dlouhými nákopy a následnými nebezpečnými brejky ohrožovali branku domácích. Po jedné takové přímočaré akci byl útočník hostí přerušen pouze za cenu faulu ve vápně a pokutový kop proměnil hostující Krahula a ve 20. minutě tak byl stav 2:1. Slavičínští se však opět zkoncentrovali a převahu v první půli vyjádřili i střelecky, když povedenou střelu Michala Švacha do břevna pohotově dorazil ve 38. minutě do branky Alois Fojtík a do šaten se šlo za stavu 3:1, i když hosté měli rovněž několik nebezpečných situací.

Do druhé půle hosté prostřídali a provedli úpravy v rozestavení, dali míč na zem a začali dobře kombinovat, více běhat a převzali iniciativu. Výsledkem bylo zkorigování stavu utkání na 3:2 Sedlačíkem v 61. minutě. Hostům však evidentně došli síly a tak otěže utkání opět převzali na své kopačky domácí a na branku výborného Hudečka se valil jeden útok za druhým. V 80. minutě se tvrdou střelou k tyči prosadil David Staněk a upravil na 4:2. Vypadalo to již jako jasná záležitost a domácí několik příležitostí neproměnili, ale hosté se nevzdali, nadechli se k ofenzívě a po pěkné akci Polácha snížili v 86. minutě šťastnou střelou Naňáka na 4:3 a závěr utkání tak zdramatizovali, ale nic se již neudálo a tak domácí zvítězili 4:3.

Pozápasový komentář

,,Po velkém fotbalovém půstu jsme do prvního mistrovského utkání po téměř deseti měsících nastupovali s respektem a mírnými obavami. Náš tým byl posílen o některé hráče „A“ mužstva, ale v derby se všechny rozdíly mažou a hosté byly po mnoha stránkách velmi nebezpečným soupeřem. Utkání bylo dramatické až do samého konce a z tohoto důvodu a vzhledem k 7 vstřeleným brankám se musel divákům líbit, i když samotná hro mnohdy velmi vázla. Klukům patří poděkování za bojovný výkon,“ shrnul trenér naší rezervy Jiří Váňa.

Fotogalerie

Slavičín „B“ – Bylnice – slavicin.rajce.idnes.cz