Dorostenci neuspěli v prvním zápase proti Starému Městu

/Slavičín/ K prvnímu mistrovskému utkání Krajského přeboru dorostu zavítal na slavičínské hřiště tým ze Starého Města. V první půli jsme se ujali vedení, ale ve druhé nesmyslně prohospodařili svůj náskok a soupeř dokázal dokonat obrat a odvezl si tak všechny body.

FC TVD Slavičín

2:3 (1:0)

Branky: Šenovský, Kostka
Sestava FC TVD Slavičín
Boráň – Švach, Hrabina, Bařinka, Jandl – Šenovský, Bor, Staněk – Kostka, Šedivý, Šoman
Střídali: Máčalík, Marek

Zápasový komentář

Úvodní minuty byly opatrné od obou mužstev, kdy počáteční šance si připsali hráči hostujícího celku. Brankáře hostí poprvé ohrozila střela z hranice vápna od Staňka, která těsně minula břevno. V 16. minutě se po kombinaci ve středu hřiště uvolnil Šenovský, který napřáhl z 20 metrů a svou dalekonosnou střelou poslal domácí tým do vedení. Slavičínské mužstvo branka nakopla a do konce prvního poločasu si hráči dokázali vytvořit ještě několik slibných příležitostí, kdy ani jedna nebyla proměněna. Do kabin se šlo tedy za stavu 1:0.

Do druhého poločasu vstoupili výrazně lépe hráči hostí, kteří byli všude dřív a jen zásluhou skvěle chytajícího Boráně jsme dokázali držet své vedení. To se však změnilo v 66. minutě, kdy hosté vyrovnali ze sporného gólu, když přejít míč brankovou čáru viděl jen pomezní rozhodčí ze Starého Města stojící 25 metrů od brány. Domácí tým vyrovnání hostů probudilo a v 78. minutě po samostatném úniku Kostky dokázali jít znovu do vedení. Poté však přestali i díky ubývajícím silám stíhat, z čehož pramenily dvě rychlé branky hostů, které otočily skóre. Slavičínští měli ještě v závěrečných minutách šance vyrovnat z rohu, avšak ani jedna v bráně neskončila a tým Starého Města si tak připsal tři body.

Pozápasový komentář

,,První mistrovské utkání se nám bohužel výsledkově nepodařilo, avšak kluky je potřeba pochválit za dvě hezké vstřelené branky a přístup k zápasu. Mrzí nás prohospodařené vedení, o které jsme přišli v posledních deseti minutách, sportovně však musíme uznat, že Staré Město bylo o něco lepší a zaslouženě vyhrálo. My se teď musíme přes týden připravit na druhé kolo proti Baťovu,“ uvedl asistent trenéra Daniel Zvoníček.