Úvodní zápas proti Valašskému Meziříčí jsme zvládli na jedničku

/Slavičín/ Začátek se povedl. Ve velkém vedru jsme doma přivítali v prvním zápase nové sezony ambiciózní celek z Valašského Meziříčí. Od začátku utkání jsme diktovali tempo a poločas skončil milosrdným výsledkem 2:0. Ve druhém poločase se utrhl ze řetězu hattrickem Ondra Školník a my tak slavili první domácí vítězství.

FC TVD Slavičín

5:0 (2:0)

Branky: 3xŠkolník, Juřica, Rožek
Sestava FC TVD Slavičín
Jelínek – Goňa, Kocián, Škubník, Mezírka – Kalus, Školník, P. Švach – Rožek, Salajka, Juřica
Střídali: Žůrek, Šťastný, Fojtů, Staněk, Horáček

Pozápasový komentář

Do zápasu jsme vstoupili tím nejlepší možným momentem – rychlou brankou Vlasti Juřici ve třetí minutě. ,,Brzká branka vždycky pomůže, to bez debat“ má jasno trenér Petr Slončík a pokračuje s hodnocením první půle. ,,Nicméně si myslím, že nám vstup vyšel. Kluci měli chuť a šli si za vítězstvím od začátku. Co jsme si řekli, to šlo vidět na hřišti. Trefili jsme břevno, tyč a měli další šance, takže si myslím, že za první poločas jsme zaslouženě vedli.“

Jak se ve fotbalovém světě občas říká, vést 2:0 o poločase je ošidné, ale pro nedělní zápas to naštěstí neplatilo. ,,Nabádal jsem kluky, aby zůstali u aktivní hry. Líbila se mi celkově naše kompaktnost, mužstvo drželo při sobě jak v šíři, tak i délce hřiště, v obranné fázi jsme to také měli pod kontrolou,“ řekl trenér.

Ve druhém poločase se obraz hry nezměnil, k čemuž opět pomohla rychlá branka. ,,Dali jsme ihned branku na 3:0, což byl dle mého zlomový moment. Pak už se utkání dohrávalo a nám se podařilo vstřelit ještě dvě branky,“ popsal v krátkosti druhou půli.

,,Na soupeře jsme se snažili dobře připravit. Viděl jsem jejich utkání v Kroměříží, kde sehráli velmi kvalitní zápas. I díky tomu kluci přistoupili k zápasu dobře, protože jsme věděli, že to nebude jednoduché, ale naše nasazení, přístup a taktická stránka rozhodla o tom, že jsme soupeře naprosto eliminovali a k ničemu nepustili,“ shrnul trenér Petr Slončík.

Napsali o nás

Slavičín vysoko přehrál Valašské Meziříčí. Hattrickem se blýskl Školník – zlinsky.denik.cz
Řádění Školníka. Nabídky z vyšší soutěže neočekávám, usmívá se – zlinsky.denik.cz

Fotogalerie

Slavičín – Valašské Meziříčí – slavicin.rajce.idnes.cz