Slavičínští v generálce porazili Kvasice

/Kvasice/ Po dvou zrušených zápasech se naši borci konečně dočkali. V generálce jsme se utkali proti zajímavému soupeři z Kvasic. Hrálo se sice za úmorného vedra, ale obě mužstva hráli svižný fotbal. My jsme první poločas opanovali jasně s dvoubrankovým vedením a ve druhé půli jsme navýšili skore postupně až na čtyřbrankový rozdíl. Poté jsme přece jen polevili, čehož soupeř využil ke vstřelení dvou branek. Příští týden nás čeká první domácí ostrý zápas proti silnému celku z Valašského Meziříčí.

2:4 (0:2)

FC TVD Slavičín
Branky: Mezírka, Juřica, T. Švach, Žůrek
Sestava FC TVD Slavičín
1. poločas: Vypušťák – Goňa, Škubník, Kalus, Mezírka – Horáček, Školník, P. Švach – Juřica, Salajka, Žůrek
Střídali: Jelínek, T. Švach, L. Šebák, Staněk, Fojtů, Šťastný

Pozápasový komentář

,,Konečně jsme se dočkali zápasu po 14 dnech, kdy nám dvakrát vypadl soupeř,“ oddechl si trenér Petr Slončík a pokračuje. ,,Moc zápasu nahraných nemáme, takže na nás šlo vidět, že tam je určitá nerozehranost.“

,,První poločas byl celkem slušný, tam panuje relativně spokojenost, ale ve druhé půli jsme zkoušeli měnit rozestavení, což nám haprovalo. Navíc jsme to prostřídali, takže tam šla vidět nesehranost. Nicméně si myslím, že jsme zaslouženě vyhráli. Vytvořili jsme si ještě spoustu šancí, ale nebyli jsme tak produktivní, jak bychom si představovali. Na tom musíme rozhodně zapracovat,“ shrnul v krátkosti trenér svůj pohled na zápas.

V nedohrané sezoně skončily Kvasice na prvním místě Zlínského krajského přeboru. ,,Šlo vidět, že tam mají šikovné hráče, co prošli třeba Slováckem, Zlínem nebo Kroměříží, takže na mě působili celkem sympaticky,“ řekl kouč na adresu domácího celku. Zápas se odehrál ve velkém vedru. ,,Počasí určitě ovlivnilo zápas. My sami chceme hrát v lepším tempu, ale bylo opravdu horko. Jak v prvním, tak ve druhém poločase docházely oběma týmům síly. Bude nám chvíli trvat než se vrátíme zpátky do správného zápasového rytmu,“ zakončil své hodnocení trenér Petr Slončík.

Napsali o nás

Slavičín z tempa nevypadl. Generálku v Kvasicích ustál vítězně – zlinsky.denik.cz