V prvním přátelském utkání jsme otočili zápas proti zlínskému béčku

/Zlín/ Po dlouhé pauze se naše áčko ukázalo v zápasovém tempu a rovnou na půdě zlínských mladíků. V první půli jsme inkasovali těsně před přestávkou, ale ve druhém poločase jsme převzali otěže a dokázali zápas otočit v náš prospěch. Další zápas odehrajeme v sobotu, 18.7.2020, na hřišti třetiligové Viktorky Otrokovice od 10:30 hod.

1:2 (1:0)

FC TVD Slavičín
Branky: Juřica, Kořenek
Sestava FC TVD Slavičín
1. poločas: Jelínek – Goňa, Škubník, T. Švach, Salajka – Horáček, Kalus, Rožek – Šťastný, Žůrek, Fojtů
Střídali: Vypušťák, Kocián, Mezírka, Školník, P. Švach, Staněk, Juřica, Kořenek

Pozápasový komentář

Poprvé od svého návratu se dočkal trenér Petr Slončík zápasu a rovnou na půdě zlínských mladíků. ,,Šlo vidět, že naši hráči dlouho netrénovali ani nehráli zápas. Bylo to utkání tuším po čtyřech měsících a to jde vidět na kvalitě. Nicméně z obou stran to bylo hodně syrové. Pro nás bylo důležité, abychom v zápase nadýchali kyslík a trochu se adaptovali co se týče herní kondice, protože trénink a utkání je něco jiného,“ řekl úvodem.

,,V utkání jsme rozložili skoro dvě jedenáctky, kdy první poločase hráli mladší hráči a do druhé půle nastoupila sestava zkušenější. Výsledek neřeším. Některé výkony byly slušné a u některých šlo zase vidět, že tam byla pauze. To si sedne,“ pevně věří staronový kouč.

Proti zlínskému béčku nastoupila také jediná potenciální posila, obránce Pavel Škubník. ,,Pavel nastoupil na celý zápas. Na něm šlo taky vidět, že měl předtím zranění, dlouho nehrál, netrénoval, takže tam bylo manko, ale co se týče jeho taktické stránky a čtení hry šlo vidět, že má zkušenost a může být pro nás přínosem,“ okomentoval výkon mladého stopera Petr Slončík a doplnil. ,,Zatím máme ještě čas na nějaké další případné posily a ani to není na pořadu dne. Máme všechny hráče zdravé. Maximálně nás může doplnit jeden, dva hráči,“ zakončil téma na případné posily.