Nepovedený druhý poločas rozhodl o prohře s béčkem Zbrojovky Brno

/UT Hrádek/ Po týdenní pauze bez víkendového přípravného zápasu jsme v sobotu uvítali druhý celek divize ,,D“-juniorku Zbrojovky Brno, kterou trénuje bývalý ligový hráč Richard Dostálek.

FC TVD Slavičín

3:5 (2:2)

Branky: 2xMezírka(1x z pen.), Juřica
Sestava FC TVD Slavičín
1. poločas: Jelínek – Kocián, Kalus, T. Švach, Mezírka – Rožek, Horáček, P. Švach, Salajka – Fojtů, Juřica
Střídali: Vypušťák, A. Fojtík, Šťastný, Staněk

Zápasový komentář

I přes opakované upozornění na naše hororové začátky utkání jsme opět propadli hned v samotném úvodu zápasu. Běžela sotva druhá minuta, kdy se za obranu domácích dostal hráč hostí a ze situace, která hodně zaváněla ofsajdem, propálil bezmocného Jelínka 0:1. Naši hráči v přibývajících minutách zareagovali a v průběhu deseti minut jsme měli dvě vyložené šance. Nejprve se řítil sám na brankáře Juřica, jeho zakončení však brankář vytěsnil na rohový kop a ani druhá velká příležitost vyrovnáním neskončila. Naopak udeřilo na straně opačné, kdy si s brejkovou situací hosté poradili na výtečnou a dostali se tak na dvoubrankové vedení 0:2. My dokázali ještě do poločasu zareagovat, Mezírkovo ,,hokejové nahození“ do pokutového území hostí si přes hradbu těl našlo cestu. Za necelých 5 minut bylo srovnáno, s krásnou nahrávkou V. Rožka za obranu si tentokrát Juřica poradil, kdy své sólo proměnil, čímž stanovil poločasový výsledek 2:2.

Druhá půle už nám tak herně ani výsledkově nevyšla. Po deseti minutách hry odešel pro zranění ramene kapitán P. Švach, poté si řekl o střídání ze zdravotních důvodů navrátilec po zranění V. Rožek, a aby toho nebylo málo, tak i D. Horáček byl stažen ze hry pro bolest v třísle. Takovéto zásahy do sestavy byly samozřejmě znát, poněvadž do hry naskočili hráči Šťastný a A. Fojtík, kteří měli čerstvě v nohách celý zápas za B-tým, hrající své utkání před námi. A na posledních dvacet minut se dostal do hry i dorostenec D. Staněk, jakožto poslední hráč, který byl k zápasu k dispozici. Hostující tým svou herní kvalitu náležitě využil, v průběhu druhé půle postupně zvyšoval svůj náskok až na rozdíl třech branek 2:5. Na konečný výsledek 3:5 v závěru zápasu z penalty za faul na Juřicu upravil svým druhým gólem Mezírka.

Pozápasový komentář

,,Po týdenní pauze bez zápasového zatížení jsem si myslel, že se nám marodka začne uzdravovat, ale až na uzdraveného Kaluse se nic nestalo. Ba naopak, ve čtvrtek se na tréninku zranil Kořenek, který si pochroumal kotník. Zápas nedohrál ani Petr Švach pro zranění ramene a Dan Horáček. Do mistráku chybí už jen dva týdny a na marodce jsou Kořenek, Žůrek, Školník, pro ČK má stopku Goňa a do Štítné odešel Šebák,“ uzavřel své hodnocení trenér Michal Švach.

Fotogalerie