I v oslabení si béčko poradilo se Šumicemi

/UT Hrádek/ V předposledním přípravném utkání jsme hostili na umělé trávě v Hrádku dalšího účastníka 1. A třídy celek Šumic. Béčko i v oslabení po červené kartě Bartoše střílelo branky a přítomní diváci si přišli na své, protože viděli celkem hned 10 branek a hlavně naše vítězství!

FC TVD Slavičín

7:3 (3:3)

Branky: 3xŠťastný, 3xA. Fojtík, Ondruš
Sestava FC TVD Slavičín
1. poločas: Kuja – Dobiáš, Zámečník(ZL), Blažek, Janků – Šmotek, M. Švach, A. Fojtík, Bartoš – Ondruš, Šťastný
Karty: ČK Bartoš

Zápasový komentář

Od počátku se hrál hodně otevřený fotbal se snahou obou týmů hrát především dopředu. Hosté začali velmi aktivně, napadali nás hodně „vysoko“ a tím nám značně ztížili rozehrávku. Navíc se dostávali do nebezpečných situací a hned v 10. minutě se po našem zaváhání ujali vedení překrásnou střelou z hranice šestnáctky. Po úvodní čtvrthodině jsme se vymanili z defenzívy a převzali iniciativu a po dvou křídelních akcích se prosadil 2x Šťastný, čímž otočil vývoj utkání. Nadále jsme přebírali iniciativu a stále více se dostávali přes chybující obranu hostí, kterou ve 30.minutě překonal Fojtík a upravil stav na 3:1. Polevili jsme v koncentraci, hosté se zvedli a v závěru poločasu nejprve po naší školácké chybě snížili na 3:2 a po té tvrdou a přesnou střelou z 25 metrů k tyči vyrovnali na 3:3.

Do druhé půle jsme vstoupili lépe a Fojtík svým druhým gólem poslal náš tým do vedení 4:3. Pak se na hřišti začalo „trochu jiskřit“ a náš tým dohrával v 10ti. Přesto jsme v závěru trestali chyby soupeře a vstřelili další 3 branky a zvítězili 7:3.

Pozápasový komentář

,,Jen stěží jsme poskládali 11 hráčů, a tak jsem doufal, že se nikdo nezraní, abychom mohli utkání důstojně dohrát. Soupeř hrál dobře dopředu, ale v defenzívě vytvořil neuvěřitelné množství chyb, které jsme tvrdě trestali, a tak se zrodil hodně divoký výsledek. Klukům moc děkuji za přístup a předvedený výkon,“ shrnul zápas trenér Jiří Váňa.