Zápas dvou rozdílných poločasu vyzněl nakonec lépe pro Lednické Rovne

/UT Hrádek/ V příjemně prosluněném sobotním dopoledni jsme tentokrát poměřili síly s účastníkem třetí nejvyšší  slovenské fotbalové soutěže – týmem Lednické Rovne. Bohužel ani tentokrát jsme do zápasu nenastoupili zdaleka kompletní a k celé řadě marodů se navíc přidal i další obránce Kocián.

FC TVD Slavičín

4:5 (1:4)

Branky: 4xP. Švach
Sestava FC TVD Slavičín
1. poločas: Vypušťák – Goňa, T. Švach, Mezírka, Salajka – Horáček, P. Švach, M. Švach – Šťastný, Juřica, Kořenek
Střídali: Jelínek, Bartoš, A. Fojtík

Zápasový komentář

Hned v úvodu zápasu jsme z nenápadné akce první ránou na branku dostali gól 0:1. Poté se hra více otevřela a největší šanci na vyrovnání měl Michal Švach, který se šikovně uvolnil ze sevření trojice hráčů a své střelecké zakončení mu zmařil včasným vyběhnutím brankář hostí. I nadále hra nabízela spousty zajímavých momentů, žel, vždy kdy to vypadá, že se začínáme zvedat, inkasujeme. Z dalších nenápadných akcí nám soupeř po půlhodině hry odskočil na rozdíl třech branek 0:3. Za tohoto stavu jsme přeskupili řady a po chvíli jsme snížili na 1:3, kdy své střelecké ,,hody“ poprvé otevřel kapitán Petr Švach. Soupeř nám však po akci zavánějící ofsajdem znovu odskočil 1:4. Do poločasu mohlo být zase lépe, bohužel nabídnutou penaltu za faul na D. Kořenka jsme nevyužili.

I druhá půle se musela divákovi líbit, poněvadž nabídla celou řadu šancí a další čtyři branky. My po další úpravě v sestavě jsme hru zjednodušili a zrychlili. Soupeře jsme začali přehrávat a postupně jsme tak umazávali náskok soupeře v podání jednoho střelce a to výše zmiňovaného Petra Švacha. V 80. minutě jsme se dostali na stav 4:4. V poslední desetiminutovce jsme chtěli vítězství strhnout na svoji stranu. Udeřilo však na straně opačné. Soupeř tak z brejku upravil výsledek na konečných 4:5 a odjížděl spokojeně domů.

Pozápasový komentář

,,Stále stejná písnička. Ještě se ani pořádně nerozkoukáme a už lovíme míč ze sítě. Tato nekoncentrovanost mi dělá největší starosti,“nastiňuje trenér Michal Švach a pokračuje. ,,Nemůžeme přistupovat tak laxně k zápasům jen proto, že se jedná o přípravu. V mistráku se nám to vymstí.  Kluci jsou dost zkušení na to, aby věděli, že každý zápas se hraje naplno. Na druhou stranu za výkon ve druhé půli musím kluky pochválit, zvedli se, makali a bylo vidět, že chtějí s výsledkem něco udělat. Závěr už byl kdo z koho a soupeř byl nakonec o branku šťastnější,“ uzavřel své hodnocení.