Ani do třetice jsme nevyzráli na rezervní tým. Další prohru jsme si připsali proti Zlínu

/UT Hrádek/ K dalšímu zápasu s rezervním týmem, tentokrát již tradičně se zlínským béčkem, jsme z důvodu obrovské marodky byli nuceni nastoupit pouze v 11 hráčích a to ještě s výpomoci kluků z béčka. I tak jsme předvedli zlepšený výkon, ale hluchá desetiminutovka v první půli rozhodla o osudu zápasu.

FC TVD Slavičín

1:5 (0:3)

Branky: Salajka
Sestava FC TVD Slavičín
1. poločas: Jelínek – Mezírka, Kocián, T. Švach, Salajka – Horáček, M. Švach, A. Fojtík – Šťastný, Bartoš, Juřica
Střídali: Vypušťák

Zápasový komentář

Do 30. minuty to bylo 0:0, hra se přelívala ze strany na stranu, my drželi dobře taktické pokyny, vykrývali středové pásmo a soupeře jsme nepouštěli příliš do střelby. Bohužel první branku jsme obdrželi z přísně nařízené penalty, což nás mírně rozhodilo a prakticky po rozehře do minuty jsme dostali druhou branku. V téhle desetiminutovce soupeř dominoval a výsledkem toho bylo ještě poločasové upravení stavu na 0:3, kdy jsme nedokázali odvrátit míč po standardní situaci.

Druhá půle byla již víceméně o vůli našich kluků, kteří toho měli po fyzické stránce už dost. Soupeř prostřídal a zkoušel si různé herní varianty. My alespoň kosmeticky upravili po pěkně provedené akci Salajkou a naopak zlínští v závěru upravili tečovanou střelou na 1:5.

Pozápasový komentář

,,Od první minuty měl zápas svižné tempo a zejména první poločas snesl z naší strany přísnější měřítko i když to kvůli desetiminutovém výpadku nevypadá. Byly tam však pasáže, kdy jsme byli na míči a dokázali se přes kombinaci ve středu dostat do šancí, které stále bohužel řešíme složitě. Pozitivum bylo, že i v tak slepené sestavě jsme minimálně v první půli dokázali být soupeři vyrovnaným týmem. Tímto bych chtěl vyzdvihnout kluky z béčka a poděkovat jim za jejich přístup a nasazení. Naše hra se i přes prohru pomalinku zvedá. Abychom si mohli vyzkoušet různé herní varianty, tak potřebujeme, aby se nám vyprázdnila marodka,“ shrnul zápas a vyslovil největší přání trenér Michal Švach.