Slavičínští odstartovali zimní přípravu prvním tréninkem

/UT Hrádek/ Klasický zimní dril odstartovali naši borci 7.1.2020 na umělé trávě v Hrádku. Připravili jsme si pro vás report z prvního tréninku obohacený o krátké rozhovory s brankářem Pavlem Jelínkem, navrátilcem Danem Kořenkem a v neposlední řadě trenérem Michalem Švachem.

Jak bude probíhat příprava? ,,Po dobu tří týdnů budeme trénovat čtyřikrát týdně. Od února budeme trénovat třikrát týdně a vloží se do toho o víkendu zápas. Diváci se můžou těšit na velmi zajímavé soupeře typu béčka Baníku, Zlína, Slovácka nebo Brna,“ řekl úvodem trenér Michal Švach. Dojde k pohybům v kádru? ,,Zpět se vrátil Adam Kopilec, dále se řeší odchod Lukáše Šebáka a jeho bratra Ondry. Jinak by tým měl zůstat pohromadě a naopak pracujeme na rozšíření týmu v obraných řadách,“ poodkryl přestupové plány svého týmu.

Pavel Jelínek

Jak ses těšil na start zimní přípravy? Máš rád toto přípravné období?
V první řadě bych chtěl pozdravit fanoušky slavičínského fotbalu a přeji jim všechno nejlepší do nového roku. (úsměv) Na start přípravy jsem se překvapivě těšil, protože volno bylo dlouhé. Svátky byly navíc po všech směrech náročné, takže mně v rámci novoročního očistce přijde brzký start přípravy vhod. (smích)

V přípravě vyzveme béčka prvoligových týmů. Jak se těšíš na tyto zápasy a co od nich očekáváš?
Myslím si, že to jsou správně vybráni soupeři. Navíc tyhle týmy k nám přijedou se dvěma jedenáctkami, takže zápasy pak mají vysoké tempo. Očekávám, že to budou fotbalově dobré zápasy kombinované s potřebnou fyzickou zátěží, ze které budeme chtít v jarních odvetách těžit.

Daniel Kořenek

Jak ses těšil na start zimní přípravy?
Po delší pauze vynucené zraněním jsem se na nějaký pohyb docela i těšil, i když za mě je to méně oblíbená zimní příprava. Neříkám, že nerad odpočívám, ale pauza už byla vážně dlouhá. (úsměv)

Po zranění jsi zcela fit? Nárt je v pořádku?
Podle doktora je to v pořádku a měl bych normálně fungovat. Na tréninku jsem se necítil ještě úplně jistě, takže snad se toho pocitu zbavím co nejdříve, abych se dostal do pohody.

V přípravě vyzveme béčka prvoligových týmů. Jak se těšíš na tyto zápasy a co od nich očekáváš?
Budu upřímný, moc se na to netěším. Jména soupeřů zní sice hezky, pro fanoušky dokonce velmi zajímavě, ale na hřišti to bude dost náročné. Některé ze soupeřů jsme potkali už v letní přípravě a žádná sranda to nebyla. (smích).

Rozpis přátelských zápasů

datum čas domácí hosté místo
so 1.2.2020 10:00 Slavičín FC TVD Slavičín vs. 1FC Slovácko Slovácko ,,B“ UT Hrádek
so 8.2.2020 12:00 Slavičín FC TVD Slavičín vs. Baník Ostrava Baník Ostrava ,,B“ UT Hrádek
so 15.2.2020 10:00 Slavičín FC TVD Slavičín vs. FC Fastav Zlín Zlín ,,B“ UT Hrádek
so 22.2.2020 10:00 Slavičín FC TVD Slavičín vs. Lednicke Rovne Lednické Rovné UT Hrádek
so 7.3.2020 10:00 Slavičín FC TVD Slavičín vs. zbrojovka brno Zbrojovka Brno ,,B“ UT Hrádek
so 14.3.2020 10:00 Slavičín FC TVD Slavičín vs. Valašské Meziříčí Valašské Meziříčí bude upřesněno

Pozn.: Datum a časy přátelských zápasů se můžou měnit. Sledujte proto pozorně naše webové nebo facebookové stránky!

Fotogalerie