Podzimní hodnocení áčka: Hromada zraněných, odchod trenéra, druhé místo

Jako poslední hodnocení jsme si pro vás připravili s dnes již bývalým trenérem áčka Petrem Slončíkem. Ten zhodnotil důkladně povedený podzim. Svá slova k zápasům a blížící se zimní přípravě řekl i nynější trenér Michal Švach.

Po mistrovské sezoně přišlo menší vystřízlivění v podobě nepříliš povedené letní přípravy. ,,My máme nastavení zápasy v přípravě tak, aby nám to něco dalo. Soupeři byli těžcí a hlavně v utkání na Slovácku se projevila sestava, která nebyla úplně optimální. Navíc tam byli tři hráči z áčka a ukázal se velký rozdíl v kvalitě. Nicméně i tak to byla dobrá zkušenost pro kluky a hlavně nám to ukázalo kudy cesta nevede co se týče přístupu a nasazení, když se nedaří,“ řekl dnes již bývalý trenér Petr Slončík a pokračuje. ,,Byli jsme hodně na začátku rozbití, dokonce nám musel do Hodonína přijet pomoci Pavel Elšík, ale ukázal se jednoznačně charakter mužstva. Nebyli jsme kompletní, semkli jsme se a herně to postupně šlo nahoru.“ Na spoustu zranění reagoval trenér příchodem dvou hráčů Kopilce a Rožka. ,,Hráče jsem znal. Jsou to mladí hráči. Adam Kopilec začal velmi dobře, prokázal obrovskou kvalitu, ale pak to šlo postupně hodně dolu a bylo to dané hlavně přístupem. Naopak Viktor Rožek přišel z Hulína, kde nebyl úplně vyhraný. U něj se jasně ukázalo, že když tomu nejen v zápase, ale i v tréninku dáte maximum, tak se posunete. Postupně se dostal do základní sestavě a škoda pro něj, že se ke konci zranil,“ uvedl krátké hodnocení k oboum novým hráčům trenér Slončík.

Jak už je známo, před koncem soutěže dostal laso z ligového Zlína, které se jen těžko mohlo odmítnout. Tým převzal tehdy dosavadní trenér dorostu Michal Švach. Pomáhal vybrat svého nástupce? ,,To úplně ne. Samozřejmě jsem chtěl, aby i vůči hráčům někdo navázal na moji práci, protože mužstvo bylo dobře nastavené. Bylo v pohodě, šlapalo a nemělo význam nějak radikálně do toho šahat. Michal má svoji kvalitu, je znalý místního prostředí, takže tohle řešení bylo dle mého nejlepší a nejvíce optimální. Zvládl to velmi dobře,“ pochválil svého nástupce. Sledoval po odchodu výsledky? ,,Samozřejmě jsem sledoval, to je jasné. Nejde jen tak odejít ze dne na den,“ dodal s úsměvem.

Na závěr chtěl dodat. ,,Chci poděkovat celému realizačnímu týmu, výboru a hlavně předsedovi klubu. Není to jen o hráčích, trenérovi, ale o celém klubu a ve Slavičíně je to nastavené správně, za což chci všem poděkovat a popřát hodně štěstí do budoucna.“

,,Hlavně domácí zápasy byly ve velké kvalitě, kdy jsme měli skoro čtyři nebo pět branek na zápas.“

,,Co mě hodně mrzí, tak prohra v Kozlovicích, kdy jsme sice předvedli kvalitu na míči, ale v tomhle zápase nám chyběl větší drajv, srdce a odhodlání utkání vyhrát. Domácí nás předčili v nasazení a chuti.“

,,Jednoznačně zkušení hráči opět ukázali charakter a to, že jim na klubu záleží. Od obrany až po ofenzivní hráče v těch nejhorších chvílích tito kluci ukázali nejen zkušenost, ale i přístup a charakter. Zpětně mě mrzí všechna zranění, která se nám přihodila, protože to byla zranění vždy na minimálně měsíční dobu, což nikomu nepřeji. Naskakovali více mladí, ale musí stále do toho šlapat, protože budoucnost bude v jejich rukách.“

Míša Švach hodnocení podzim 2019Výzva v podobě možnosti trénování u A-týmu mě poněkud zaskočila. Přebírat tým, který v minulém ročníku skončil v divizi na prvním místě, nyní je taktéž na předních příčkách a ještě k tomu po Petrovi Slončíkovi, není vůbec snadné. Ale pokusím se na Petrovu práci navázat a zatěžkávací zkouška v podobě posledních třech zápasů dopadla na výbornou. Křest ohněm jsem si jako hlavní trenér odbyl u posledního týmu divize ve Všechovicích a překvapení v podobě prohry jsme nedopustili. Poté jsme doma vydřeli výhru nad velmi nebezpečnými Skašticemi a podzimní část soutěže jsme zakončili jednoznačným vítězstvím v Nových Sadech. Celkově tedy za toto období plný bodový zisk a skóre 9:2. V tomto smyslu tudíž jednoznačná spokojenost. Zda-li zůstanu u áčka i nadále, jsem dlouho zvažoval. I když je vše časově velmi náročné, po domluvě s rodinou jsem se rozhodl, že zkusím svoji trenérskou ,,štaci“ přetavit ve vyšší level.

Pár slov k zimní přípravě…

Zimní příprava je naplánována od druhé poloviny ledna, přípravné zápasy se dolaďují a budou brzy zveřejněny na stránkách FC TVD. Složení týmu zůstává pohromadě, jen Adam Kopilec se vrací na přípravu do Zlína. Na případných posilách se budeme společně bavit na schůzce s vedením oddílu.

Všem fanouškům FC TVD Slavičín za oddíl i za sebe přeji pohodový předvánoční čas a v jarních odvetách fotbalu zdar.

trenér A-týmu, Michal Švach


Předchozí hodnocení

Podzimní hodnocení dorostu: Dlouhé čekání na výhru, změna trenéra a úprk ze sestupových vod

Podzimní hodnocení béčka: Začátek strastiplný, pak zlepšené výkony a umístění ve středu tabulky