V posledním domácím zápase na podzim jsme přetlačili nováčka ze Skaštic


/Slavičín/ V posledním domácím zápase na podzim jsme hostili nováčka ze Skaštic. První půle byla v naší režii, bohužel ve druhé byl lepší soupeř. Po vyrovnávací brance soupeře se nám podařilo zareagovat, kdy kanonýr Vlasťa Juřica vstřelil rozhodující branku, která znamenala tři body.

FC TVD Slavičín

2:1 (1:0)

Branky: P. Švach,Juřica
Sestava: Jelínek – Kocián, Kalus, T. Švach, Mezírka – Horáček, Školník, P. Švach – Goňa, Salajka, Juřica
Střídali: Rožek, Kopilec, B. Fojtík, Fojtů

Zápasový komentář

Tak jako ve Všechovicích, tak i dnes nám zcela patřil úvod utkání. Vypracovali jsme si hodně slibných šancí, standardních situací a urodilo se hned ve 12.´minutě. Na přízemní centr Goni zareagoval nejlépe kapitán Švach a dostal domácí do vedení 1:0. I nadále hra byla více na našich kopačkách, ale další gól jsme už do půlky nepřidali. Do druhé půle jsem kluky nabádal, že soupeř zvýší aktivitu a že v žádném případě nepoleví. A tak se i stalo, Skaštice nás zamáčkli na vlastní polovinu. Svými dlouhými míči, agresivním napadáním a nebezpečně hrajícím Z. Konečníkem nám nedali vydechnout. Není tedy divu, že v 77. minutě udeřilo. Na centr směřovaný do malého vápna si nejvýše vyskočil hostující Frýdl a vyrovnal 1:1. Remízový stav však trval jen tři minuty. V 80.´minutě si na středu hřiště čerstvě vystřídaný Adam Kopilec navedl míč a vyslal na bránu hostí dalekonosnou ,,pumelici“. Jeho rána orazítkovala spojnici brány, odrazila se zpět do hry a kanonýr Juřica hlavou míč uklidil do opuštěné hostující svatyně 2:1. Po zbytek utkání jsme výsledek uhájili a bereme tak další tři body z domácího prostředí.

Pozápasový komentář

,,Soupeř se u nás prezentoval dobrým fotbalem založeným na neustálém napadání zejména ve středu hřiště, důrazem a okamžitými protiútoky. Po celých devadesát minut nebylo snad momentu, kdy bychom si mohli říct, že tento zápas bez problémů vyhrajeme,“ řekl úvodem trenér Švach a v zápětí pokračuje v rozboru. ,,Zápas dvou různých poločasů, nám patřila první půle, soupeři ta druhá. Vítězná branka byla šťastná, ale tak už to ve fotbale chodí. Možná by si hosté za své vystoupení bodík zasloužili, ale my dnes prostě dali o branku víc, a tak bereme tři body,“ uzavřel své hodnocení trenér Michal Švach.

Napsali o nás

Slavičín spasil Juřica. Skaštice sahaly po bodu – zlinsky.denik.cz

Fotogalerie

Slavičín – Skaštice – slavicin.rajce.idnes.cz