Ve Všechovicích jsme nedopustili žádné překvapení a odvezli si vítězství


/Všechovice/ K prvnímu zápasu po odchodu Petra Slončíka do nového působiště zajíždělo naše áčko pod vedením nového kouče Michala Švacha k poslednímu mužstvu divize E – Tatran Všechovice. Domácí se krčí na samém chvostu tabulky se ziskem pouhého jednoho bodu, proto se očekávalo jasné vítězství.

1:4 (0:1)

FC TVD Slavičín
Branky: Salajka, Juřica, Školník z pen., Žůrek
Sestava: Jelínek – Kocián, Kalus, T. Švach, Mezírka – Horáček, Školník, P. Švach – Goňa, Salajka, Juřica
Střídali: Kopilec, Fojtů, Žůrek

Pozápasový komentář

Úvod zápasu byl zcela v naší režii, začali jsme velmi aktivně a domácí přimáčkli na vlastní polovinu. Výsledkem bylo mnoho závarů, šancí, rohových kopů, ale vedoucí branka bohužel ne. Pak přišel částečný útlum, protože jsme upustili od naší hry po zemi. Přizpůsobili jsme se soupeři a začali jsme nakopávat, tím jsme neměli střed hřiště. Z této 20-ti minutové mizérie nás vysvobodil v 31. minutě Salajka, ke kterému se odrazil míč po rohovém kopu a v cestě do brány už mu nic nepřekáželo 0:1. Po této brance přišlo na naše kopačky patřičné uklidnění a do poločasu jsme mohli přidat nejméně dvě branky. To ovšem platilo i na druhé straně, poněvadž i domácí několikrát nebezpečně zahrozili.

Druhá půle patřila opět nám, zejména její střední pasáž. Nejprve se rybičkou krásně posadil Juřica do centru Salajky 0:2. Poté sice domácí z ojedinělé šance zápas zdramatizovali 1:2. Po pěti minutách se opět připomněl kanonýr posledních kol Juřica, který se řítil sám na brankáře a byl v pokutovém území faulován. Nařízenou penaltu chladnokrevně proměnil Školník a domácí mírně rezignovali. Konečnou podobu výsledku dal střídající Žůrek, který v 84. minutě hlavou vrátil míč odražený od břevna, které orazítkoval dalekonosnou ránou Dan Horáček.

Pozápasový komentář

,,Měli jsme informace o tom, že domácí jsou nepříjemným, běhavým a zejména důrazným týmem. A vše se do puntíku vyplnilo. Já za sebe i za mančaft jsem rád, že jsme zápas zvládli a vyhráli zde. Žádné vítězství se nerodí lehce, zvláště když jedete k soupeři, který je tzv. ,,jasně poslední“. Takový soupeř však nemá co ztratit, jde od zápasu k zápasu a jednou mu to vyjde. Bohužel ne teď a já si můžu oddechnout, že jsme zvládli ,,povinnou“ výhru,“ uzavřel spokojeně vítěznou premiéru trenér Michal Švach.

Napsali o nás

Trenéru Švachovi premiéra u divizního TVD vyšla. Naváže na práci Slončíka – zlinsky.denik.cz

Fotogalerie

Všechovice – Slavičín – zdroj: Pavel Hrdlička