V Choryni jsme se nedokázali prosadit, proto jsme odjeli s prázdnou

/Choryně/ Slavičínská rezerva zajížděla na horkou půdu do Choryně, která měla po dřívějších výtržnostech zavřené hřiště v předešlých 2 domácích utkání a hrála tedy po dlouhé době na domácím hřišti.

2:0 (1:0)

FC TVD Slavičín
Sestava: Kuja – Dobiáš, B. Fojtík, O. Šebák, Salajka – A. Fojtík, M. Švach, Blažek, Bartoš, Miklas – Fojtů
Střídali: L. Šebák, Ondruš, Zámečník(ZL), Šmotek, Janků

Zápasový komentář

Velkým překvapením byla skutečnost, že fotbalový svaz poslal pouze jednoho rozhodčího! Průběh utkání byl ovlivněn nařízeným a proměněným pokutovým kopem hned v 1. minutě pro domácí. Hosté pak celé utkání měli daleko více ze hry, dobře kombinovali, ale jejich snaha velmi často končila hvizdem rozhodčího Polaštíka, který „ve spolupráci“ s domácím pomezním laikem nepouštěl hosty do šancí. Přesto si jich hosté vytvořili celou řadu, ale opět jim chyběl klid v koncovce. Když už klid zachovali a vstřelili vyrovnávací branku, která byla naprosto regulérní, tak zasáhl opět hlavní arbitr, který branku neuznal! V závěru měli hosté velký tlak a otevřeli obranu. Bohužel po chybě inkasovali druhou branku.

Pozápasový komentář

,,Nikdy se nevyjadřuji k výkonu rozhodčího, ale tentokrát mám několik zásadních otázek či výtek. Jak je možné, že na zápas do Choryně, kde jsou neustále problémy s diváky a nedostatečnou pořadatelskou službou svaz pošle pouze jednoho rozhodčího? Po tom co předvedl pan Polaštík jsem to pochopil. Pískal naprosto tendenčně ve prospěch „spokojených“ domácích, umožnil zásadní změny v sestavě až po poradě s vedoucími týmů cca 10 minut před zápasem, vůbec mu nevadilo že neustále nebylo dostatek míčů. Od 60. minuty se až na jeden, s kterým se hrálo, všechny někam ztratily? Vrcholem byla situace v 70. minutě, kdy po útočné akci hostů domácí hráč zahrál v tísni směrem k vlastní brance, tuto přihrávku zachytil hostující Fojtík, obešel brankáře a vstřelil vyrovnávací branku. Tato však rozhodčím nebyla uznána pro údajný ofsajd. K tomu není co dodat. Jsem naprosto znechucen a nevím jak to mám vysvětlit našim mladým  hráčům. Je to ostuda, že se ještě v dnešní době někde dějí takovéto praktiky,“ nebral si servítky s výkonem rozhodčího trenér Jiří Váňa.