Dorostenci prohráli derby v Brumově


/Brumov/ V 11. kole se náš dorost představil na umělé trávě v Brumově, kde sehrál dorostenecké derby. První poločas skončil bez branek. Ve druhé půli jsme obdrželi červenou kartu a Brumov posléze využil početní převahy ke vstřelení dvou branek.

2:0 (0:0)

FC TVD Slavičín
Sestava: Böhm – Hrabina, Šenovský, Bařinka, Karlík – Šoman, Hovořák, Kovář, Bor, Fiodor – Staněk
Karty: Šenovský ČK

Zápasový komentář

Od první minuty se hrál bojovný fotbal plný osobních soubojů, protože na zdejší malé umělé trávě příliš kombinovat nejde. První poločas tak nabídl minimum šancí. Do vedení jsme mohli jít my, ale přímý kop Staňka zastavilo břevno. Do kabin se tak šlo za stavu 0:0.

Ve druhé půli se pokračovalo v nakopávání míčů od vápna k vápnu. Přesto se domácí dostali do dvou velkých šancí, které i díky výbornému Böhmovi v bráně neproměnili. V 74. minutě stáhl Šenovský unikajícího útočníka domácích a viděl ČK. V oslabení jsme se soustředili na ubránění remízy, to se ale nepovedlo. Brumov se prosadil v 81. minutě po standardní situaci, kdy vstřelil jejich hráč hlavou vedoucí branku. V závěru jsme hráli na riziko s cílem vyrovnat a domácí z protiútoku v 92. minutě upravili na konečných 2:0.

Pozápasový komentář

,,Derby ztraceno v závěru zápasu. Tak by se dalo zhodnotit utkání dorostu v Brumově. Zápas hraný na umělce velmi malých rozměrů mnoho krásy nenabídlo. Kdo zná umělku v Brumově, ví, že kombinační hrou se tam neprosadí žádné z mužstev. Celý průběh utkání byl o tom, kdo udělá chybu. My v 74. minutě propadli v obraně a Šenovský musel následně hasit požár faulem za cenu ČK. Soupeř toho za necelé dvě minuty využil. Hra i bojovnost se v našich zápasech zvedla, ale v koncovce se neumíme prosadit. Všechny nabídnuté šance řešíme zbrkle nebo složitě. Bohužel pak přijde trest v podobě gólu soupeře a to nás stojí body,“ zhodnotil derby asistent trenéra Petr Fojtík.