I přes dobrý výkon dorostenci na Baťov nestačili


/UT Hrádek/ V sobotním dopoledni jsme za neutuchajícího deště hostili soupeře z předních míst tabulky SK Baťov. Kdo by čekal, že to bude ze strany hostí hra kočky s myší, mýlil se. Naši kluci i přes prohru podali srdnatý výkon a favorizovaný soupeř se tak na výhru dost nadřel.

FC TVD Slavičín

1:3 (1:2)

Branky: Bor
Sestava: Böhm – Kubíček, Šenovský, Bařinka, Hrabina – Šoman, Hovořák, Bor, Kovář, Fiodor – Staněk
Střídali: Karlík, Drga

Zápasový komentář

Začátek zápasu patřil našim barvám. Na soupeře jsme vletěli s chutí a energií. Výsledkem tak byli hned v prvních minutách dvě dobré šance a rohový kop. Bohužel soupeř hned z prvního ,,osvobozujícího“ nákopu skóroval. To běžela 7. minuta, když si míč našel cestu za záda M. Böhma, který se vrátil po zranění do slavičínské svatyně. Naše kluky tato situace nikterak nevykolejila a ve 20. minutě jsme srovnali J. Borem, který zaskočil brankáře hostí svým lobem ze vzdálenosti 30 metrů. V dalších minutách byla hra vyrovnaná. Oba týmy si vypracovaly několik slibných příležitostí, bohužel radovali se opět hosté. Po nedůrazném bránění na levé straně hřiště se dostal Baťov do vedení 1:2. Těsně před koncem první půle jsme mohli vyrovnat. Staněk svým důrazem a napadáním zblokoval rozehrávku brankáře hostí tak, že tento míč mířil do odkryté brány, bohužel na brankové čáře jistý gól zachránil obránce Baťova.

Druhá půle začala opět nástupem našich kluků. Ve dvou dobrých šancích volajících po vyrovnání se ocitl v rozmezí mezi 48. až 56. minutou kapitán Staněk, bohužel ani jednou svá zakončení nedokázal uklidit mezi tyče hostující branky. A tak to byly hosté, kteří jednoduchým nákopem za obranu vybídli k brejkovému zakončení střelce Bršlicu, který svým druhým gólem v utkání dal zápasu konečnou podobu 1:3.

Pozápasový komentář

,,Utkání bylo velmi náročné nejen po fyzické stránce, ale i po morální. Prakticky už během rozcvičování a pak po celou dobu utkání intenzivně pršelo. I když jsme sice nebodovali, tak musíme společně s Fojťasem(asistent trenéra Petr Fojtík) kluky vyzdvihnout. Favorizovaní hosté byli sice fotbalovější, my je však svým důrazem, bojovností a nasazením hodně potrápili. Kdyby proměnil v úvodu druhé půle Dejv (pozn. David Staněk) jednu ze svých šancí, bylo by srovnáno a možná se zápas vyvíjel jinak. S přibývajícími minutami bylo čím dál obtížnější na podmáčené umělce s výsledkem něco udělat. Rozhodně jsme však dnes nebyli horším týmem. Je vidět, že naše hra i výkon jde nahoru, a tak nezbývá než se dobře připravit na regionální derby, kdy zajíždíme do Brumova,“ uzavřel své hodnocení trenér Michal Švach.