Rezerva doplatila v Halenkově na neproměněné šance a hrubé chyby v obraně

/Halenkov/ Slavičínská rezerva byla tentokrát hostem v Halenkově. Hrálo se na perfektně připraveném trávníku za ideálního počasí a tomu také odpovídala úroveň utkání.

5:2 (3:1)

FC TVD Slavičín
Branky: A. Fojtík, Janků
Sestava: Kuja – Dobiáš, O. Šebák, Zámečník(ZL), Salajka – A. Fojtík, M. Švach, Titov, Bartoš – Ondruš, Fojtů
Střídali: L. Šebák, Šmotek, Janků

Zápasový komentář

Od úvodního hvizdu se hrál svěží, rychlý fotbal plný krásných kombinací a šancí na obou stranách. Hosté však tyto vyložené příležitosti zahazovali a domácí z brejků tvrdě a nekompromisně trestali, především nadstandardním hráčem domácích Šulákem, který v podstatě porazil Slavičín sám, když třemi brankami po zcela samostatných únicích zdecimoval obranu hostí. Po jeho dvou únicích ve 21. a 25. minutě domácí vedli 2:0, ale hned o minutu později snížil přesnou střelou A. Fojtík na 2:1. Hosté se snažili o vyrovnání, ale po hrubé chybě na hranici pokutového území pohodlně skóroval domácí Kašpar a do šaten se šlo za stavu 3:1.

Do druhé půle hosté prostřídali, změnili rozestavení, otevřeli obranu a vrhli se do útoku. Vytvořili si několik šancí, ale i ty vyložené zůstaly neproměněny a tak přišel trest opět Šulákem, který po úniku zvýšil na 4:1. Ihned na to zdecimovaní hosté obdrželi pátou branku. Konec zápasu však Slavičín nevzdal, byl aktivní a měl i více ze hry, podařilo se však jen korigovat výsledek na 5:2.

Pozápasový komentář

,,Do zápasu jsme vstupovali s respektem k soupeři, ale s odhodláním zabojovat o body. Kluci se snažili, ale i přes mé důrazné varování si nepohlídali domácí velmi kvalitní útočníky, především Šuláka. Hráli jsme pohledný, ale téměř sterilní fotbal a opět nás srazili na kolena neproměněné šance a tentokrát i chyby v obraně. Z výsledku jsem moc zklamaný,“ shrnul venkovní zápas trenér Jiří Váňa.