Proti Viktorii Otrokovice si dorostenci připsali první podzimní výhru


/Slavičín/ V sobotu 21.9.2019 náš dorost přivítal Viktorku Otrokovice s cílem konečně vyhrát. První půli dorostenci prohráli, ale ve druhém poločase předvedli pěkný obrat, který ale soupeř dokázal zkorigovat do remízového stavu na konci utkání. O vítězi tak rozhodly penalty, které naši mladíci zvládli na výbornou.

FC TVD Slavičín

4:3p (1:2)

Branky: 2xŠoman(1xz pen.), Kovář
Sestava: Zicha – Hrabina, Šenovský, Drga, Kubíček – Šoman, Bor, Hovořák, Staněk, Fiodor – Kovář
Střídali: Karlík

Zápasový komentář

Už ve 12. minutě jsme prohrávali 0:1, kdy po dlouhém autu a nedůrazu v naší obraně hostující útočník prostřelil gólmana. V 16. minutě jsme vyrovnali, když se před brankou nejlépe zorientoval Šoman. Pak se hrál vyrovnaný fotbal bez větších šancí. Až ve 32. minutě udeřili hosté, kdy po hrubé chybě na půli ukázkově zakončili rychlý protiútok. Do kabin se tak šlo za stavu 1:2.

Po změně stran si hosté v klidu hlídali vedení, protože naším hráčům chyběl větší pohyb. Přesto přišel obrat během 2 minut. V 66. minutě byl ve vápně faulován Kuba Bor a penaltu bezpečně proměnil Šoman. V 68. minutě už jsme vedli 3:2. Kovář si našel ve vápně odražený balon a nekompromisně zavěsil. Z vedení jsme se ale radovali jen chvíli. V 73. minutě náš brankář vyrazil prudkou střelu pouze k hostujícímu hráči, který do prázdné brány vyrovnal. Do konce utkání už obě mužstva hrály opatrně a zápas šel do penalt. V nich naši hráči proměňovali své pokusy suverénně. Hosté dvakrát zaváhali, proto si naši kluci připsali první 2 body do tabulky.

Pozápasový komentář

,,Utkání s Viktorkou Otrokovice se mi hodnotí mnohem lépe než v předchozích zápasech. Do utkání jsme opět nastupovali pouze s 12 hráči, z nichž 4 kluci hráli s virózou, přesto musím kluky pochválit. Celých devadesát minut odmakali a bylo na nich vidět, že chtějí utkání vyhrát a konečně bodovat. Do dalších utkání je ale potřeba ještě více zlepšit tréninkovou morálku! Nicméně věřím, že příští utkání v Hluku potvrdíme zlepšující se formu a dovezeme z venku 3 body,“ shrnul zápas asistent trenéra Petr Fojtík.