Rezerva doma prohrála s Francovou Lhotou

/Slavičín/ Slavičínská rezerva hostila v domácím prostředí tým z popředí tabulky – Francovu Lhotu. Hosté vsadili na rychlé brejkové situace, které nám dělali problémy. O svém vítězství rozhodl soupeř deset minut před koncem hrací doby.

FC TVD Slavičín

2:3 (0:2)

Branky: O. Šebák, Ondruš
Sestava: Kuja – Miklas, O. Šebák, Ondruš, Dobiáš – Šmotek, M. Švach, Blažek, Salajka – Titov, Fojtů
Střídali: Staněk, Janků, Bařinka

Zápasový komentář

Hned ve 3. minutě musel zasahovat Kuja v domácí brance proti úniku Chmely. V 15. minutě však chybovala i hostující obrana a zcela osamocený Titov zvolil v jasné brankové příležitosti přihrávku na Salajku, která však nebyla přesná. Hosté hned následným rychlým útokem vybojovali roh a nekrytý Urubek poslal pěkným volejem hosty do vedení 0:1. Domácí se začali více tlačit před branku hostí, ale po pěkné kombinaci ve finální přihrávce chybovali a hosté po rychlém nákopu nestíhali Filáka, který unikl po křídle a vstřelil druhou branku hostů. Domácí byli zaskočeni a do poločasu se již mnoho neudálo, až v samotném závěru nebezpečně vystřelil domácí Blažek a brankář hostí jen stěží vyrazil míč před sebe, ale dobíhající Salajka v jasné příležitosti brankáře neprostřelil.

V poločasové přestávce bylo v kabině domácích hodně „dusno“ a do druhé půle nastoupili Slavičané naprosto odlišně. Byli velmi aktivní, neustále kombinovali a zatlačili soupeře do šestnáctky. Jejich aktivita byla odměněna, když se nejprve v 60. minutě svým důrazem prosadil v pokutovém území stoper Ondra Šebák a snížil na 1:2 a o pět minut později tvrdou střelou srovnal na 2:2 druhý stoper Ondruš. Domácí to ještě více „nakoplo“ a snažili se o vstřelení vítězného gólu, ale 10 minut před koncem jim opět unikl rychlonohý Filák a vstřelil vítěznou branku pro hosty.

Pozápasový komentář

,,Před utkáním jsem hráče upozornil na rychlé útočníky hostí, ale vše bylo marné, přesto nám několikrát unikli a získali tak vítězství na svou stranu. Kluci ve druhé půli zabrali, vyrovnali skóre a sahali po výhře, ale stále nám chybí klid v koncovce a to nás stojí body,“ shrnul zápas trenér Jiří Váňa.