Z HFK Olomouc jsme si odvezli bod


/HFK Olomouc/ Zajímavý duel byl k vidění v dalším kole, kdy jsme zavítali do olomoucké Holice. Dvakrát jsme prohrávali, ale pokaždé dokázali vyrovnat a z půdy silného HFK jsme si odvezli zasloužený bod za remízu 2:2.

2:2 (2:1)

FC TVD Slavičín
Branky: P. Švach, Mezírka
Sestava: Vypušťák – Kocián, Kalus, T. Švach, Mezírka – Horáček, Školník, P. Švach – Goňa, Juřica, Žůrek
Střídali: Rožek, Salajka

Pozápasový komentář

V dalším kole jsme zajížděli na horkou půdu letos posilněného HFK Olomouc. S jakým cílem jsme jeli na soupeřovu půdu? ,,Cíle máme pořád stejné. Vstřelit minimálně tři branky, vyhrát a podat tomu odpovídající výkon,“ řekl na úvod se smíchem trenér Petr Slončík.

Bohužel už na začátku první půle dostal jeho plán menší trhlinu. ,,Náš vstup do zápasu byl trestuhodný. Ve třetí minutě jsme dostali gól ze standardky, který pramenil z nezodpovědnosti hráčů v zónovém postavení. Nám se podařilo taktéž po standardní situaci vyrovnat, ale následně si HFK vzalo zpět z penalty své vedení. Dobře nám pracovala středová řada, my měli více ze hry, ale nefungovala nám finální fáze. Neměli jsme potřebnou kvalitu, agresivitu a řešení finálek bylo špatné,“ popsal hlavní příčiny prohrané první půle trenér.

,,Ve druhém poločase se soupeř zatáhl do ještě většího bloku a více se soustředil na bránění vedení. V tu chvíli se projevila naše nekvalita v poslední třetině hřiště. Ve finální fázi jsme toho měli více vymyslet, na můj vkus jsme byli málo nebezpeční a málo tlačili do zakončení. I tak se nám podařilo po dohrání jedné situace vyrovnat, což bylo všechno. Měli jsme tam pak i nějaké zajímavé centry ze stran, ale nikdo si ten míč nedokázali v šestnáctce najít,“ shrnul druhou půli trenér.

Byl kouč spokojený po zápase se získaným bodem? ,,Soupeř měl kvalitu. Šlo vidět, že to posílili o zkušené hráče a oproti loňskému roku byl vidět na jejich hře progres. Byli agresivní, rychlí a houževnatě bránili. Vzhledem k vývoji zápasu, kdy jsme dvakrát prohrávali bod bereme. Byť jsou naše cíle vždy vyhrát, tentokrát se musíme spokojit s bodem.“

Napsali o nás

Fotbalisté TVD zachraňovali bod. Chyběla agresivita – zlinsky.denik.cz