Valašské El Clásico: Doma jsme si bez větších potíží poradili s Brumovem


/Slavičín/ Derby je naše! Po roce jsme se opět v ostrém zápase utkali se sousedním Brumovem a přihlížejících 450 diváků vidělo tři branky do sítě soupeře. V dalším kole zajíždíme k zajímavému duelu do olomoucké Holice, kde se utkáme s místním HFK.

FC TVD Slavičín

3:0 (1:0)

Branky: Mezírka z pen., Juřica, Žůrek
Sestava: Vypušťák – Goňa, Kalus, T. Švach, Mezírka – Horáček, Školník, P. Švach – Rožek, Juřica, Žůrek
Střídali: Salajka, Kopilec, Bartoš

Pozápasový komentář

Trenér Petr Slončík poprvé okusil jak chutná výhra ve sledovaném Valašském El Clásicu proti Brumovu. ,,S výhrou samozřejmě panuje spokojenost. Nicméně fotbal jako takový nebyl příliš pohledný. Derby se odehrálo v takovém duchu, jakém jsme ho očekávali. Jsem rád, že přišlo 450 diváků a fanoušky potěšili domácí výhrou.

První poločas skončil hubeným vítězstvím pro naše barvy. ,,Soupeř hrál z bloku, nakopával balony a spoléhal na standardní situace nebo autové vhazování, na což jsme byli nachystaní. My se snažili dobývat soupeřovu obranu, což se nám i celkem dařilo. Vytvořili jsme si šance, dali tyč, pak proměnili penaltu a měli ještě jednu velkou šanci, kterou pěkně vytáhl hostující brankář. V první půli jsme se měli ještě více tlačit do koncovky,“ má jasno domácí trenér.

,,Druhý poločas skončil tak, jak první. Byť soupeř prohrával, tak to neotevřel a čekal na brejkové situace. Zlomový moment byla branka na 2:0, kdy nejprve soupeř odmítl vyrovnat v jasné tutovce a my následně pojistili vedení. Pak se hra trochu uvolnila, Brumov hrál otevřeněji, ale už se nám podařilo přidat pouze jednu branku,“ shrnul zajímavější druhou půli trenér Petr Slončík.

Fotogalerie