Béčko uspělo v penaltové loterii a odvezlo si z Dolní Bečvy první venkovní výhru

/Dolní Bečva/ V dalším kole zajížděla rezerva na půdu Dolní Bečvy. Zápas se odehrál bez branek, kdy jsme navíc neproměnili penaltu. Naštěstí se poté v penaltové loterii ukázal brankář Jelínek a odvezli jsme si dva body za vítězství po penaltách.

0:1p (0:0)

FC TVD Slavičín
Sestava: Jelínek – Janků, O. Šebák, Zámečník(ZL), Dobiáš – Rožek, M. Švach, Blažek, Bartoš – J. Častulík, Šmotek
Střídali: Titov, Staněk, Miklas

Zápasový komentář

Domácí se mohli ujmout vedení hned ve 3. minutě, když po chybě obrany Slavičína skvěle vychytal domácího útočníka Jelínek v brance hostí a začal tak své velké představení. V první půli se hrálo vyrovnané utkání s řadou chyb na obou stranách, ale útočníci nevstřelili díky oběma výborně chytajícím brankářům ani jediný gól.

Do druhé půle vstoupili daleko lépe hosté, kteří byli velmi aktivní, dobře kombinovali a vypracovali si několik šancí. Slavičín provedl v 60. minutě dvojí střídání a jeho hra se ještě více zlepšila a domácí obrana kupila chyby, které však Slavičín nevyužil, dokonce neproměnil ani pokutový kop. Domácí se dvakrát dostali do brejkových situací, ale Jelínek obě šance zlikvidoval. Hosté v závěru neproměnili ani úplné „tutovky“, na čemž měl velký podíl i mladý Slovák v brance domácích, a tak skončilo utkání bez branek. O zaslouženém bodu navíc pro Slavičín rozhodli pokutové kopy, když hostující brankář 2 penalty s přehledem vyrazil.

Pozápasový komentář

,,K poslednímu týmu tabulky jsme jeli s cílem získat nějaké body, a to se nám podařilo. Vzhledem k vývoji utkání jsme však měli získat body 3, neskutečně nás však trápí koncovka, a tak musíme být spokojeni i s těmi dvěma body. Pozitivní je, že se nám nikdo nezranil, marodka se konečně začíná vyprazdňovat a tým se začíná stabilizovat,“ shrnul zápas trenér Jiří Váňa.