Proti Hranicím jsme odehráli dobrý zápas, ale se špatným koncem, řekl Martin Goňa


/Rozhovor/ Připravili jsme si pro vás rozhovor s obráncem či záložníkem Martinem Goňou. Ten zhodnotil nejen zápas v Hranicích, ale také se vyjádřil k blížícímu se Valašskému El Clásicu proti Brumovu.

O víkendu jsem odehráli zápas v Hranicích o 1. místo v tabulce. Zhodnoť jej z tvého pohledu.
Věděli jsme, že to bude těžký zápas proti kvalitnímu protivníkovi, což se potvrdilo. První poločas se hrál vyrovnaný fotbal bez větších gólových příležitostí. Druhý poločas jsme si vytvořili dobré 3-4 šance, ze kterých jsme bohužel nedokázali vstřelit gól a soupeř nás za to v závěru potrestal brankou ze standardní situace.

Trenér po zápase prohlásil, že výkon byl v pořádku, ale ty šance se musí proměňovat. Souhlasíš?
Určitě souhlasím. Odehráli jsme dobrý zápas, bohužel se špatným koncem.

Hranice nám odskočily na pět bodů. Myslíš, že je stále reálné dohnat je??
Určitě to reálné je. Myslím si, že máme dostatečně kvalitní a zkušený tým, abychom to zvládli. Navíc na jaře budeme mít všechny papírově těžší soupeře doma, kde téměř neztrácíme body.

Těsně před začátkem druhého poločasu jsi musel být ošetřován. Co přesně se stalo?
Čekali jsme už nějakou chvilku na hřišti, když přiletěla včela a štípla mě do horního rtu. Musel jsem pak na lavičku, kde mi trenér vytáhl žihadlo. Nechápu, kde se tam vzala, dokonce i soupeři mi říkali, že to není možné při takovém počasí, jaké panovalo. (smích)

Jak moc nepříjemné to pro tebe bylo? Bál ses, aby si nedostal nějakou reakci nebo si to při hře uz nepociťoval a nevnímal?
V první moment to nepříjemné bylo, protože jsem nevěděl o co jde. Pociťoval jsem to asi 5 minut, poté už jsem to nevnímal. Naštěstí nejsem alergický, takže jsem věděl, že to bude dobré.

Ty teď nastupuješ na kraji obrany nebo zálohy. Kde se cítíš lépe?
Lépe se mi hraje na kraji zálohy než v obraně, kde je ta zodpovědnost směrem dozadu přece jenom větší. Ovšem trenér mě staví spíš do obrany. Respektuji to a snažím se podávat co nejlepší výkony, abych dál mohl nastupovat v základní sestavě.

Do mužstva se po zranění vrátil od začátku zápasu Ondra Školník. Byla jeho přítomnost na hřišti znát?
Ano byla. Ondra je pro nás důležitý hráč ve středu pole, umí zrychlit naši hru směrem dopředu nebo rychle přenést těžiště hry ze strany na stranu. Dokáže si poradit i v těžkých situacích, a když je potřeba tým nahecovat, tak umí i přitvrdit.

O víkendu hostíme po roce Brumov. Ty pracuješ v TVD, kde pracují i lidé z Brumova. Baví se lidi o tomhle zápase? Cítíš, že se blíží El Clásico?
O tomto zápase jsem ještě s nikým nebavil, zatím to nijak nepociťuji. Já jenom doufám, že vyhrajeme a vyhnu se tím případným debatám na toto téma. (úsměv)

Jak ty osobně se těšíš na tento zápas?
Na zápas se těším. Věřím, že bude k vidění dobrý fotbal a přijde hodně lidí, kteří vytvoří dobrou kulisu, přece jen se tu El Clásico rok nehrálo.

Kolik tipuješ, že dojde lidí?
439. (úsměv)