Slavičínský dorost stále čeká na výhru. V dohrávce neuspěl s Mladcovou a o víkendu padl v Uh. Brodě

/Slavičín, Uh. Brod/ Slavičínský dorost stále čeká na vysněnou výhru. V dohrávce hostil doma Mladcovou, se kterou podlehl po nevýrazném výkonu. O víkendu zajížděl do Uherského Brodu, kde i přes sympatický výkon prohrál.

FC TVD Slavičín

0:2 (0:1)

Sestava: Böhm – Hovořák, Bařinka, Šenovský, Hrabina – Šoman, Bor, Švehlák, Melichařík, Staněk – Kovář
Střídali: Karlík, Fiodor, Kubíček

Zápasový komentář

Ani ve druhém zápase, opět hraném v domácích podmínkách, jsme nedosáhli na vítězství. V přeloženém středečním odpoledni jsme hostili soupeře z klubu FK Mladcová. První poločas byl z obou stran opatrný, obě mužstva se soustředila zejména na obrannou činnost. Z tohoto důvodu mnoho šancí hra nenabídla, a když už to vypadalo, že bez branek skončí i první půle, soupeř z nenápadné šance udeřil 0:1.

Druhá půle z naší strany byla více útočná, největší šanci k vyrovnání měl agilně hrající Jakub Bor, žel bez tíženého efektu. Udeřilo tak na druhé straně, kdy se k odraženému míči dostal podruhé v utkání kapitán hostí Blažek a zvýšil na 0:2. Na tuto situaci už naši hráči nedokázali zareagovat, a tak i své druhé utkání jsme prohráli.

Pozápasový komentář

,,Je vidět, že budujeme úplně nový mančaft. Zatím se hledáme a i když pracujeme na zefektivnění útočné fáze, stále v zakončení tápeme. Chce to čas, ale ten v mistrovské soutěži chybí, takže nezbývá než jít zápas od zápasu,“ uzavřel své hodnocení trenér Michal Švach.


4:0 (2:0)

FC TVD Slavičín
Sestava: Böhm – Hovořák, Bařinka, Drga, Hrabina – Šoman, Bor, Fiodor, Melichařík, Kubíček – Kovář
Střídali: Karlík

Zápasový komentář

V pátém kole jsme v neděli zajížděli na horkou půdu Uherského Brodu. Domácí i v novém ročníku dokazují, že budou patřit mezi favority soutěže. My jsme navíc odjížděli k zápasu oslabeni, poněvadž hned čtveřice hráčů ať už kvůli zranění nebo z důvodu příprav na nový školní rok, se nemohla zápasu zúčastnit. Kdo by čekal, že po celý zápas bude mít Brod navrch, nebylo tomu tak. V úmorném vedru se hrál opatrný fotbal z obou stran bez výraznějšího zakončení. Všechny nebezpečné situace naše obrana pozorně bránila, vycházela z bloku a vyrážela do brejků. Do útoku se krom Kováře zapojují jen jeden, dva hráči a to je na přečíslení málo, takže z šance už v zárodku nic není. A v tom je právě rozdíl oproti soupeřům. Brod nás potrestal hned z první své brejkové situace, kdy v 34. minutě získal míč obránce Kociňák, vyvezl jej až do našeho pokutového území, nahrál pod sebe a útočící hráč s nabídkou nepohrdl 1:0. Těsně před odchodem do kabin po standardní situaci a následující skrumáži domácí zakončili podruhé 2:0.

Druhá půle pro nás nezačala opět dobře. Brejková situace mírně zavánějící ofsajdem skončila za zády M. Böhma 3:0. Domácí polevili na koncentraci, a tak jsme se dostali k zakončení i my. Jedna z mála vydařených akcí volající po úpravě světelné tabule byla v 75.minutě. K míči se dostal bojující Melichařík, zatáhl míč na polovinu domácích, míč nezištně nabídl L. Fiodorovi, ten však v zakončení mířil nad bránu soupeře. Prakticky z protiútoku udeřil soupeř na druhé straně, to když se domácí po standardní situaci dostali k zakončení 4:0.

Pozápasový komentář

,,Zápas nebyl tak jednoznačný, jak to výsledkově vypadá. V první půli jsme měli momenty, kdy jsme díky standardkám přikovali domácí v jejich šestnáctce, nebo se dostali do dobrých brejků, bohužel v zakončení jsme málo důrazní. Bohužel tady nás tlačí bota. Pak přijde trest v podobě gólu a my okamžitě vyklidíme pole. I přes špatné výsledky se dá však na zápase něco nebo někdo pozitivního najít. Dnes to byly výkony Vojty Drgy a Matěje Kubíčka, kteří i přes šílené horko neúnavně zápas odmakali,“ shrnul víkendový zápas v Uherském Brodě trenér Michal Švach.