Doma si rezerva poradila s nováčkem z Krhové

/Slavičín/ Ve 4. kole soutěže zavítal nováček z Krhové do Slavičína. Na soupeře jsme se vrhli s chutí, ale v prvním poločase se nám podařilo dát pouze branku. Ve druhém jsme navýšili vedení dvěma brankami, soupeř už jen zkorigoval stav a my si tak připsali druhou domácí výhru.

FC TVD Slavičín

3:1 (1:0)

Branky: 2xA. Fojtík(1x z pen.), Žůrek
Sestava: T. Švach – Janků, Blažek, Ondruš, Salajka – Bartoš, Staněk, M. Švach, A. Fojtík – Žůrek, Šmotek
Střídali: Titov, J. Častulík

Zápasový komentář

Od počátku se domácí prezentovali útočnou kombinační hrou, ale přestože hned ve 4. minutě velmi dobře hrající Fojtík překonal hostujícího brankáře, tak přes obrovské množství brankových příležitostí hostujícího brankáře v první půli již domácí nepřekonali.

Do druhé půle vstoupili hosté s větším odhodláním, prostřídali a začínali být nebezpeční, ale domácí se konečně prosadili v koncovce, když nejprve po přesném centru Šmotka skóroval v 63. minutě hlavou Žůrek a hned v 67. minutě po nepochopitelné „smeči“ hostujícího obránce v pokutovém území trestal z nařízeného pokutového kopu Fojtík na 3:0 . Těmito dvěma slepenými brankami bylo zdánlivě rozhodnuto, ale hosté vystřídali, vrhli se do ofenzívy a dvakrát bravurně zachraňoval Tomáš Švach v brance domácích, když obrana domácích nepochopitelně „polevila“. Sympaticky hrající hosté byli nakonec odměněni v 84. minutě, když proměnili jeden z mnoha útoků v závěru utkání.

Pozápasový komentář

,,V tomto utkání jsme chtěli naplno bodovat a hned v úvodu vstřelili vedoucí branku, ale přes velmi dobrou kombinační hru a velké množství šancí jsme se prosadili až ve druhé půli. V závěru jsme neuvěřitelným způsobem doslova přestali hrát a aktivní hosté toho využili, ale naštěstí pro nás se jim nedařilo v koncovce. Za tři body i výkon po většinu zápasu jsem spokojený, klukům děkuji za předvedený výkon, ale napříště si nemůžeme dovolit takové, byť krátkodobé výpadky. Nováček z Krhové se v soutěži určitě neztratí, jelikož nevzdávají i zdánlivě ztracené utkání a bojují až do konce,“ shrnul domácí trenér Jiří Váňa.